Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρέμβαση για τη γέφυρα στο Καβαλάρι

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση για τη γέφυρα στο Καβαλάρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/12/2021, 00:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για το έργο της κατασκευής γέφυρας στον Ζαγορίτικο ποταμό, στο Καβαλάρι Ζαγορίου, παρεμβαίνει η παράταξη «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο».

Η παράταξη μεταφέρει δύο σοβαρά ερωτήματα κατοίκων της περιοχής για την εξέλιξη του έργου. Το ένα αφορά αν η γέφυρα θα είναι τσιμεντένια, όπως προβλέπει η μελέτη, ή τύπου μπέλεϋ «όπως φτάνουν στα αυτιά των κατοίκων πληροφορίες» και το δεύτερο αν η γέφυρα θα παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με την παράταση που ενέκρινε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεδρίασή της τον Αύγουστο.

Όσον αφορά το δεύτερο ζήτημα, η παράταξη θέτει κάποιους εύλογους προβληματισμούς. «Η κατασκευή της γέφυρας και η παράδοσή της έως τον Φεβρουάριο του 2022 διαφαίνεται ότι δεν είναι δυνατή. Ο προγραμματισμός του έργου οφείλει να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και δεν προσφέρεται για πολιτικές σκοπιμότητες […]. Τα τεχνικά έργα δεν γίνονται τον χειμώνα» τονίζει. Σε αυτό το σημείο, αναφέρει ότι ούτε η διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου ούτε ο εργολάβος «δεν μπορούν να επικαλεστούν αστάθμητους παράγοντες, ώστε να δικαιολογήσουν και άλλα χρήματα για το έργο λόγω κακοκαιρίας». Η παράταξη συνοδεύει δε την ανακοίνωσή της τόσο με φωτογραφίες όσο και με βίντεο.

Σε ένα πιο στενό πολιτικό πλαίσιο, η «Αριστερή Παρέμβαση Ηπείρου» σχολιάζει με σκωπτικό τρόπο το «αφήγημα της περιφερειακής αρχής για πρωταθλητισμό έργων και υποδομών» και τη συνήθη παρότρυνση του περιφερειάρχη προς τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης «να μην είμαστε αρνητικοί και να συνεισφέρουμε δημιουργικά». «Άλλωστε όταν μένουμε σε σκέτο πολιτικό λόγο αρχών και ρίξουμε καμιά ευθύνη στην περιφερειακή αρχή, την κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τις τράπεζες ή την ΕΕ, για αστοχίες κι αντιλαϊκή πολιτική, ακούμε πως πολύ μας ανέχονται και μας θυμίζουν ότι είμαστε μειοψηφία. Βέβαια τέτοιες κουβέντες δεν τους ξεφεύγουν όταν βγαίνουν στο σεργιάνι για ψήφους. Ας είναι…» σχολιάζει η παράταξη.

Η «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» κλείνει την ανακοίνωσή της θυμίζοντας ότι η ίδια είχε καταθέσει την άνοιξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο αιτήματα κατοίκων της Πλατανούσας, της Δαφνούλας και της Ανθούσας, για συγκεκριμένα σημεία που εγκυμονούσαν κίνδυνο κατολίσθησης κι απαιτούσαν άμεσα παρέμβαση. «Άραγε έχουν γίνει οι αντίστοιχες παρεμβάσεις;» αναρωτιέται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back