Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Γαβρόγλου για την καταδίκη τριών μαθητών

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση Γαβρόγλου για την καταδίκη τριών μαθητών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2017, 12:29
ΕΛΛΑΔΑ

Το υπουργείο παιδείας παίρνει θέση στην καταδίκη σε κοινωνική εργασία τριών μαθητριών Γυμνασίου στο Ρέθυμνο που συμμετείχαν πέρυσι σε κατάληψη, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την αντιμετώπιση από την πλευρά του Διευθυντή του Σχολείου, που προκάλεσε την εισαγγελική παρέμβαση χωρίς να έχουν διαπιστωθεί φθορές εντός του σχολείου.

Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει ότι νομοθέτησε πέρσι την κατάργηση του «μαθητικού ιδιώνυμου» που είχε θεσπιστεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τον Δεκέμβριο του 1999 και είχε αποκτήσει ισχύ νόμου με τον νόμο 2811 του 2000. Με τη διάταξη αυτή είχε καταργηθεί η προβλεπόμενη ποινή φυλάκισης των μαθητών που συμμετείχαν σε καταλήψεις.

Τέτοια θέματα πρέπει να επιλύονται με ευθύνη των Διευθυντών Σχολείων, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, εντός της σχολικής μονάδας και όχι με προσφυγή στις δικαστικές αρχές, τονίζει το υπουργείο Παιδείας.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

H «τιμωρία» που επιβλήθηκε σε βάρος των τριών μαθητών Γυμνασίου στο Ρέθυμνο προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία παρήγγειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου, να αιτηθεί στο δικαστήριο ανηλίκων την άρση ή την μετατροπή του αναμορφωτικού μέτρου παροχής κοινωνικής εργασίας που επιβλήθηκε στους μαθητές.

Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, το μέτρο αυτό καταστρατηγεί την αρχή της αναλογικότητας, λαμβανομένου υπόψη αφενός των συνθηκών που φέρεται ότι τελέστηκε η πράξη για την οποία δικάστηκαν και αφετέρου της  προσωπικότητας και της ανηλικότητας των νεαρών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back