Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ για προσλήψεις στον Δήμο

Εικόνα του άρθρου Παρέμβαση ΑΔΕΔΥ για προσλήψεις στον Δήμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2020, 13:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρέμβαση για την άμεση πρόσληψη προσωπικού στον τομέα της καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών έκανε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος της τοπικής ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ ζητώντας του να αξιοποιήσει το νομικό πλαίσιο της Πράξης Νομοθετικού Πλαισίου που δίνει στους ΟΤΑ τη σχετική δυνατότητα. «Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε πως η δημοτική αρχή θα εξετάσει το αίτημα για τις προσλήψεις» επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ έχει ζητήσει προσλήψεις και με το δεδομένο ότι την περίοδο αυτή το προσωπικό έχει λιγοστέψει λόγω αδειών ειδικού σκοπού αλλά και προσωπικού που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, με αποτέλεσμα η δουλειά να έχει ακόμα πιο δύσκολη, αλλά και επικίνδυνη.

Το αίτημα για προσλήψεις ο σύλλογος το είχε καταθέσει γραπτώς και στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στις 31 Μαρτίου, οπότε και αποφασίστηκε να ανατεθεί η υπηρεσία της απολύμανσης των κάδων απορριμμάτων σε ιδιώτες έναντι του ποσού των 24.800 ευρώ. Ο σύλλογος είχε εκφράσει την αντίθεσή του, με τη δημοτική αρχή να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει προσωπικό όπως και ότι «τις τελευταίες ημέρες έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το καδοπλυντήριο».

Η ΑΔΕΔΥ, στην επικοινωνία της με τον κ. Ελισάφ, υπενθύμισε την «κατηγορηματική αντίθεση των εργαζομένων σε  κάθε παραχώρηση αντικειμένων του τομέα καθαριότητας σε κερδοσκοπικά συμφέροντα» όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3