ΘΕΑΤΡΟ

Παραμύθια μέσα σε ένα παραμύθι

Εικόνα του άρθρου Παραμύθια μέσα σε ένα παραμύθι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2023, 19:00
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η υπόθεση του παιδικού θεάτρου, ειδικά την περίοδο των γιορτών, είναι πολύ μεγάλη.

Μεγάλη γιατί είναι μια σχετικά «βέβαιη αγορά», αλλά με υπάρχουσες τις πιθανές πολιτιστικές «παγίδες», τις αρπαχτές, τις υπερβολικά τρέντι παραγωγές κ.λπ.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε το podcast της θεατρικής ομάδας Μπαγαμπόντο, στον Τύπο στο Μικρόφωνο.

Ο «Βασιλιάς με το δέντρο στην καρδιά» δεν είναι μια από αυτές. Το αντίθετο μάλιστα. Είναι, ακόμα και με μεσήλικα μάτια, μια πολύ διασκεδαστική ώρα που μπορείτε να την απολαύσετε για δύο Κυριακές ακόμα, στο Θυμωμένο Πορτραίτο.

Οι λόγοι είναι οι εξής: Οι «Μπαγαμπόντο», ο Γιάννης Κοντός και η Κίκα Ζαχαριάδου, έχουν κάνει ένα έργο όπως πιθανώς θα το έκανε ένα παιδί, με ό,τι του έδιναν (και αν φυσικά είχε την επαγγελματική εμπειρία τους): δύο μάσκες, μερικά «πολυμορφικά» σκηνικά, ένα παραδοσιακό παραμύθι και φυσικά, το «τριάρι» της παρέας.

Αναπαραστήσανε λοιπόν ένα ηπειρώτικο παραμύθι, από αυτά που είναι διδακτικά και ζόρικα μαζί, γιατί κανείς δεν είπε ότι οι γιαγιάδες λέγανε μόνο χαριτωμένες ιστορίες, πάνω σε ένα μίνιμαλ και πολυχρηστικό σκηνικό, του οποίου γίνονται κομμάτι με έναν διασκεδαστικό, αλλά και συγκινητικό ενίοτε τρόπο. Το κάνανε παράσταση, όχι απλή αφήγηση, με «κόλπα» και ατάκες αναγνωρίσιμες-ειδικά αν ζεις στα Γιάννενα- και αρκετή αλληλεπίδραση με το παιδικό κοινό.

Αν θέλετε να τα δείτε όλα αυτά από κοντά, έχετε ακόμα δύο ευκαιρίες: στις 10 και στις 17 δεκεμβρίου, στο Θυμωμένο Πορτραίτο, 11.30 το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back