ΕΛΛΑΔΑ

Παραμένει υπό κράτηση ο Τούρκος αξιωματικός

Εικόνα του άρθρου Παραμένει υπό κράτηση ο Τούρκος αξιωματικός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/01/2018, 14:18
ΕΛΛΑΔΑ

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο επικύρωσε την κράτηση του Τούρκου στρατιωτικού, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς και την πρόταση των συνηγόρων του για απελευθέρωση και υποχρεωτική διαμονή σε συγκεκριμένη διεύθυνση

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή ως νόμιμη την απόφαση της Διεύθυνσης Αλλοδαπών επικαλούμενο και την πρόσφατη προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου με την οποία ανεστάλη η χορήγηση του ασύλου.

Όπως λέει στην απόφαση του: «Μετά την έκδοση της προσωρινής διαταγής, ο αλλοδαπός παραμένει στη χώρα με το προηγούμενο καθεστώς, χωρίς να έχει τα απαραίτητα έγγραφα και χωρίς την προστασία και την ασφάλεια που παρέχει σε αυτόν η χορήγηση ασύλου. Βρίσκεται σε καθεστώς του αιτούντος ασύλου».

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου, το οποίο έφτασε στην Αλεξανδρούπολη με ακόμη επτά στρατιωτικούς την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, συνελήφθη με απόφαση της αστυνομίας αμέσως μετά την προσωρινή διαταγή που «πάγωσε» το άσυλο που του είχε χορηγηθεί από τη δευτεροβάθμια Επιτροπή. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back