Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παραιτήθηκε η Ελένη Δημοπούλου

Εικόνα του άρθρου Παραιτήθηκε η Ελένη Δημοπούλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/05/2020, 23:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την παραίτησή της από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων (ΔΗΠΕΘΙ) υπέβαλε η Ελένη Δημοπούλου.

Η παραίτηση, η οποία έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση, κατατέθηκε με σκοπό την άσκηση εκ μέρους της του δικαιώματος της συνταξιοδότησης. Η άσκηση του δικαιώματος συνταξιοδότησης είναι η επίσημη αιτία της παραίτησης. Μέχρι στιγμής η διοίκηση του Θεάτρου δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση.

Η πρώην πια καλλιτεχνική διευθύντρια είχε επιλεγεί, μετά από προκήρυξη της θέσης, από την προηγούμενη διοίκηση επί δημαρχίας Θωμά Μπέγκα. Μετά από πολλά χρόνια, τον Φεβρουάριο του 2018, το ΔΗΠΕΘΕ απέκτησε καλλιτεχνικό διευθυντή. Τον Φεβρουάριο του 2019, ακολούθησε η ανανέωση της θητείας της κ. Δημοπούλου για άλλα τρία χρόνια, μέχρι το 2022…

Μέσα σε αυτά τα δυόμισι χρόνια, η θητεία της στην καλλιτεχνική διεύθυνση συνοδεύτηκε από καλές αλλά και δύσκολες στιγμές.

Μετά τις εξελίξεις, σε αναμονή λοιπόν των επόμενων κινήσεων του ΔΗΠΕΘΕ, το οποίο σε μια περίοδο εξαιρετικά δυσμενή για τις θεατρικές παραγωγές καλείται να βρει τρόπους για να δίνει το πολιτιστικό του παρών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back