ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το παράδειγμα της Τράπεζας Ηπείρου και οι επενδύσεις

Εικόνα του άρθρου Το παράδειγμα της Τράπεζας Ηπείρου και οι επενδύσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2017, 01:28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με 5 εκατ. ευρώ θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου το ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ, στρατηγικός επενδυτής στην τράπεζα, καλύπτοντας το 40% του ποσού που θα είναι 12 εκατ. ευρώ. Την ανακοίνωση έκανε στην εκδήλωση ενημέρωσης για το ρόλο των συνεταιριστικών τραπεζών στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την οποία διοργάνωσε η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου και πήραν μέρος ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης και ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Θεόδωρος Μητράκος.

Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα που ειπώθηκαν στην εκδήλωση, ήταν επίσης ότι θα γίνουν νέες επενδύσεις 3,8 εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό την βελτιστοποίηση των υποδομών και την απόκτηση της δυναμικής που χρειάζεται η τράπεζα για την γεωγραφική και όχι μόνο ανάπτυξή της.

Ο Κώστας Ζωνίδης, πρόεδρος της τράπεζας, στο καλωσόρισμά του παρουσίασε τα σημεία που δίνουν ελπίδα για το μέλλον της τράπεζας, τονίζοντας ότι  «έχοντας εξασφαλίσει υγιή κεφαλαιακή βάση στοχεύει στην ανάπτυξή της που θα την καταστήσει δυνατή για να στηρίξει την Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα, όπως άλλωστε έκανε συνεχώς μέχρι σήμερα». Ο κ. Μητράκος, βασικός ομιλητής της εκδήλωσης, τόνισε πως η θεσμική παρέμβαση του επόπτη του τραπεζικού συστήματος κινήθηκε και κινείται σε δύο άξονες: την υποστήριξη στην άντληση των αναγκαίων κεφαλαίων και την κατεύθυνση στην ενδυνάμωση της εταιρικής διακυβέρνησης. Έφερε ως παράδειγμα τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, λέγοντας ότι «πρώτη και με επιτυχία αξιοποίησε το σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο αρχικά μέσω της συμμετοχής στρατηγικού επενδυτή» και έκλεισε δηλώνοντας αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Ο κ. Βαρλαμίτης από την πλευρά του παρουσίασε παραδείγματα «καλών πρακτικών» για την ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και πρόσθεσε ότι  «ακόμη και αν δεν υπήρχαν οι μικρές Περιφερειακές Τράπεζες θα έπρεπε να τις ανακαλύψουμε».

Ο Βασίλης Τσουκανέλης, εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος της τράπεζας, παρουσίασε το πρόγραμμα SEE GR (Social Enterprise Ecosystem in Greece) το οποίο είναι, όπως είπε, ένα εργαλείο για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος που θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στην εξασφάλιση χρηματοδότησης των μικρών επιχειρήσεων του κοινωνικού τομέα της οικονομίας. Τέλος, ο Χρήστος Παπαδογιάννης, αντιπρόεδρος της διοίκησης της τράπεζας και πρόεδρος του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ έκανε έναν απολογισμό του 1,5 χρόνου παρουσίας του επενδυτή στα της τράπεζας και τόνισε, ότι το όραμα των δύο φορέων, είναι κοινό.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back