Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το παράβολο της ανεργίας

Εικόνα του άρθρου Το παράβολο της ανεργίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2020, 14:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα λάθος του συστήματος και παράλληλα, η σχετική αδιαφορία των υπηρεσιών για ένα χρόνο και πλέον, οδηγεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς εκτός σχολείου.

Πρόκειται για τη διαβόητη πλέον, υπόθεση του «παραβόλου των 3 ευρώ» που συνέβη πέρυσι και επαναλαμβάνεται φέτος, σε αντίστοιχες αιτήσεις στο ΑΣΕΠ.

Το πρόβλημα έγκειται στην καθυστέρηση του συστήματος να εμφανίσει την πληρωμή, που συμπαρασύρει την εγκυρότητα όλης της αίτησης.

Το θέμα έχει φτάσει επανειλημμένα στη Βουλή. Τον περασμένο Δεκέμβριο κατέθεσε τροπολογία η βουλευτής Ιωαννίνων  του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, προτείνοντας να θεωρηθούν έγκυρες οι αιτήσεις για τις προκηρύξεις 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019. Η τροπολογία είχε απορριφθεί.

Η Κα Τζούφη επανήλθε στα τέλη Ιουλίου με νέα τροπολογία.

Παρέμβαση για το θέμα είχε κάνει και η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα. και ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Επιστολή έχουν υπογράψει και 106 απορριφθέντες αναπληρωτές, προς την υπουργό Παιδείας.

Το θέμα έφτασε πρόσφατα και στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με επιστολή εκπαιδευτικού που αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο εξωφρενικά μεγάλος αριθμός απορριφθέντων εκπαιδευτικών των προκηρύξεων 1ΓΕ, 2ΓΕ και 3ΑΕ/2019 δεν αποδεικνύει την ανικανότητα  συμπλήρωσης μιας απλής αίτησης αλλά καταμαρτυρά την αδυναμία του συστήματος να παράσχει τις κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε ο κάθε υποψήφιος να οδηγείται με ασφάλεια στην υποβολή της αίτησής του».

Σημειωτέον ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι το σύστημα δεν επιστρέφει αποδεικτικό καταβολής ή όχι του παραβόλου και ο αιτών/ούσα έχουν την εντύπωση ότι όλα ολοκληρώθηκαν ομαλά…



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back