Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ζητείται λύση για το… λάθος παράβολο

Εικόνα του άρθρου Ζητείται λύση για το… λάθος παράβολο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2019, 17:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λύση ζητείται στο πρόβλημα 1.213 υποψηφίων σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την ειδική αγωγή.

Τι έχει συμβεί: Τον περασμένο Ιούνιο δημιουργήθηκε μια σύγχυση για την καταβολή του ηλεκτρονικού παραβόλου. Παρέμβηκε αρχικά η ΔΟΕ ζητώντας να λυθεί το ζήτημα για όσους βρίσκονταν  εκτός προθεσμίας αίτησης, αλλά εντός προθεσμίας καταβολής μέσω του taxisnet. Τελικά, συμπεριλήφθηκαν στους πίνακες.

Ωστόσο, στους πίνακες που ανακοινώθηκαν στις 20 Νοεμβρίου υπάρχουν αρκετές ελλείψεις και αποκλείονται οι υποψήφιοι-ες που, παρότι πήραν μήνυμα ότι η αίτησή τους είναι ενεργή και ότι υποβλήθηκε με επιτυχία, τελικά αυτό δεν έγινε. Ο λόγος είναι ότι οι οδηγίες για την υποβολή του παραβόλου ήταν ασαφείς.

Τώρα, οι υποψήφιοι-ες θα πρέπει να υποβάλλουν ενστάσεις με… παράβολο 20 ευρώ. Η ΔΟΕ έχει ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Παιδείας για το θέμα.

Σχετική ανακοίνωση έκδωσε και η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι υποψήφιοι-ες παρότι κατέβαλαν το παράβολο των 3 ευρώ, «δεν έγινε η ανάληψη του ποσού από το ΑΣΕΠ, χωρίς ευθύνη των υποψηφίων».

Η κα Κεφάλα διαπιστώνει αφενός ότι το πρόβλημα «ανέκυψε με ευθύνη του ΑΣΕΠ  και της προκήρυξης που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση» και λίγο παρακάτω, στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρει «προφανώς, πρόκειται για λάθος της πλατφόρμας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back