ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπανάτσιου: Αναλογικότερα τέλη κυκλοφορίας

Εικόνα του άρθρου Παπανάτσιου: Αναλογικότερα τέλη κυκλοφορίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/06/2017, 14:28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση για αναλογικότερα τέλη κυκλοφορίας επεξεργάζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. Με το νέο τρόπο θα συνυπολογίζονται τα κυβικά και παλαιότητα του οχήματος, ενώ γίνεται προσπάθεια να συμπεριληφθεί και η τιμή αγοράς, αλλά και άλλα κριτήρια, όπως οι εκπομπές ρύπων.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ η κα Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι το επίδομα θέρμανσης θα δοθεί στις 30 Ιουνίου, ενώ αναφερόμενη στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τόνισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση. «Αν δοθεί παράταση, οι πολίτες θα χάσουν τη δυνατότητα να πληρώσουν σε πέντε δόσεις» είπε και πρόσθεσε ότι η καταληκτική ημερομηνία έχει νομοθετηθεί.

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ σημείωσε πως στα αντίμετρα προβλέπεται μείωση κατά 240 εκατ. ευρώ με στόχο να ωφεληθούν οι χαμηλές ιδιοκτησίες, ενώ θα υπάρξει κλιμάκωση των επιβαρύνσεων από τα χαμηλά προς τα υψηλά. Ανέφερε ακόμη ότι στόχος είναι έως τα τέλη του έτους να έχουν εναρμονιστεί οι αντικειμενικές με τις εμπορικές αξίες και πως δεν θα υπάρξει συμπληρωματικός φόρος για τα αγροτεμάχια για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αναφερόμενη στους αγρότες είπε ότι θα ωφεληθούν άμεσα από τον Ιούλιο με τη μείωση του ΦΠΑ από 24% σε 13% στα αγροτικά εφόδια. Υπογράμμισε πως η εφορία δεν έχει έχει προχωρήσει σε κανέναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, αλλά οφείλει να κάνει κατασχέσεις για να διασφαλίζει το Δημόσιο τα δικαιώματά του. Για τους λογαριασμούς υπενθύμισε ότι οι πολίτες έχουν την ευθύνη να δηλώσουν τους ακατάσχετους λογαριασμούς και οι τράπεζες για να δεσμεύσουν το συγκεκριμένο ποσό, ώστε να μην μπορεί να κατασχεθεί από την εφορία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back