ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

«Πάνω από 200 φοιτητές στον αέρα»

Εικόνα του άρθρου «Πάνω από 200 φοιτητές στον αέρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/11/2021, 17:20
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Το στεγαστικό ζήτημα των φοιτητών-τριων είναι και πάλι στο προσκήνιο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών προχώρησε από 15/11 σε τριήμερη κατάληψη της πρυτανείας, του κέντρου δικτύων και των οικονομικών υπηρεσιών στο Μεταβατικό, καθώς, όπως τονίζει στη σχετική ανακοίνωση, «πάνω από 200 φοιτητές είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα, μη γνωρίζοντας αν θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων». Ο σύλλογος σημειώνει ότι η πλειοψηφία αυτών, συγκεντρώνουν πολλαπλά οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, «που σημαίνει ότι η μη κάλυψη των στεγαστικών αναγκών τους, θα μεταφραστεί σε αποκλεισμό από την εκπαίδευση».

Σχετικά με τους ήδη ενοίκους, ο σύλλογος αναφέρει ότι «παρά τα συνεχόμενα αιτήματά μας δεν έχουμε ζεστό νερό πέρα από 1 ώρα ημερησίως, ενώ οι υποδομές μας διαρκώς καταρρέουν. Το σύνολο του Πρυτανικού Συμβουλίου απέφυγε να ακούσει τα αιτήματά μας, απουσιάζοντας από το κτίριο και κλειδώνοντας τα γραφεία της Διοίκησης πριν την υλοποίηση της αποφασισμένης κατάληψης».

Ο σύλλογος αναφέρει ακόμα ότι «μέχρι στιγμής έχουν ανακοινωθεί η λίστα των πρωτοετών δικαιούχων, η οποία περιλάμβανε 94 δικαιούχους έναντι 18(!), που είχαν ισχυριστεί ότι είναι οι διαθέσιμες θέσεις, ενώ ταυτόχρονα άνοιξε επιτέλους η θέρμανση στα δωμάτιά μας, ύστερα από εγκληματική αργοπορία».

Ακόμα, καταγγέλλει κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας για την πολιτική που ακολουθούν και μεταξύ άλλων ζητάει να υπενοικιαστούν άμεσα δωμάτια σε ξενοδοχεία, να επισκευαστούν-αξιοποιηθούν άδεια δωμάτια, να αυξηθεί η χρηματοδότηση για μέριμνα-εκπαίδευση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back