ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Πανεπιστήμιο: Εκδήλωση για το δίκτυο Scholars at Risk

Εικόνα του άρθρου Πανεπιστήμιο: Εκδήλωση για το δίκτυο Scholars at Risk
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2023, 18:58
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων (20ή Ιουνίου), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διοργανώνει εκδήλωση σχετικά με την υποστήριξη απειλούμενων ή και διωκόμενων ακαδημαϊκών και ερευνητών στις 20 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Ομιλητής θα είναι ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, καθηγητής Βιολογίας του Α.Π.Θ. και προεδρεύων του ελληνικού τμήματος «Scholars at Risk».

Η εκδήλωση έχει θέμα την προστασία των απειλούμενων ακαδημαϊκών και ερευνητών, την πρόληψη επιθέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την προάσπιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Το Scholars at Risk (SAR) είναι ένα διεθνές δίκτυο ΑΕΙ και οργανισμών, που σκοπό έχει την προστασία απειλούμενων ακαδημαϊκών και ερευνητών και την προαγωγή της ακαδημαϊκής ελευθερίας.

Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση για το διεθνές δίκτυο SAR, το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ΄Inspireurope+΄, τις σχετικές ενέργειες των Ελληνικών Α.Ε.Ι. σε θέματα υποδοχής και υπεράσπισης, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης, στήριξης και ενσωμάτωσης διωκόμενων ακαδημαϊκών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back