ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Περί πανδημίας τα ίδια

Εικόνα του άρθρου Περί πανδημίας τα ίδια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2020, 20:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα της πανδημίας απασχόλησαν… παρεμπιπτόντως το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου στη σημερινή του συνεδρίαση, με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη να μη λέει κάτι καινούριο και να υπερασπίζεται την κυβερνητική πολιτική στην όλη υπόθεση. «Ευτυχώς που έχουμε πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη…» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε δε ότι ο ίδιος έχει πρόβλημα μόνο με τον ΕΟΔΥ, τον οποίο έχει καταγγείλει ουκ ολίγες φορές. Βέβαια, ο κ. Καχριμάνης αντιμετωπίζει τον ΕΟΔΥ ως μια ξεχωριστή και αυτόνομη οντότητα, παρότι υπάγεται στο υπουργείο Υγείας. Στον αντίποδα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την οποία ο περιφερειάρχης είχε να πει και πάλι τα καλύτερα. Επανέλαβε δε ότι, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας, διενεργούνται άμεσα από την Περιφέρεια Ηπείρου οι ιχνηλατήσεις.

Κατά τα άλλα, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει δώσει χρήματα στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ενώ έχει στηρίξει με εξοπλισμό και τις νοσοκομειακές δομές. Ωστόσο τόσο η Μαργαρίτα Κιτσανού από την παράταξη «Ήπειρος Όλον» όσο και ο Γιώργος Πρέντζας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», υποστήριξαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Η κα Κιτσανού ζήτησε, για παράδειγμα, τα μεγάλα ποσά που δίνονται σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, να δοθούν στον χώρο της υγείας, ενώ ο κ. Πρέντζας μίλησε για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν όχι μόνο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά και στο ανθρώπινο δυναμικό, και μάλιστα σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως πνευμονολόγοι και εντατικολόγοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back