Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πανδημία: Αλλάζοντας συνήθειες (και) στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Πανδημία: Αλλάζοντας συνήθειες (και) στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/04/2022, 12:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μπορεί λίγοι-ες πλέον να ασχολούνται με την πανδημία και η σταδιακή υποχώρηση των αριθμών, αλλά και η κυβερνητική βιασύνη ενόψει τουριστικής περιόδου να (ξανα)καθορίζει τη συμπεριφορά του κόσμου, ωστόσο δεν έχουμε «ξεμπλέξει» ακόμα.

Η κατάσταση είναι καλύτερη, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την επιβάρυνση του συστήματος υγείας και το πώς περνάει την covid η πλειοψηφία όσων νοσούν, αλλά τίποτα από όλα αυτά, ιατρικά, δεν σημαίνει «τέλος».

Στο νομό Ιωαννίνων τις τελευταίες δέκα μέρες πυκνώνουν οι μέρες με μονοψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Πάντα ωστόσο οι αριθμοί είναι συναρτώμενοι και στην περίπτωση αυτή, έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ελέγχων και τα ποσοστά θετικότητας.

Στην τελευταία αναφορά του ΕΟΔΥ, το ποσοστό θετικότητας στο νομό Ιωαννίνων ήταν 2,23%. Σημαντικά ωστόσο έχουν μειωθεί και οι έλεγχοι.

Σύμφωνα με τα πιο αξιόπιστα, όχι όμως πλήρη (λείπουν τα επαρκή τοπικά δεδομένα) στοιχεία της ημερήσιας σελίδας covid, σε πτώση είναι οι αριθμοί των διασωληνωμένων και σε σχετική κάμψη ο αριθμός των θυμάτων, που ήδη όμως έφτασαν στα 29.000.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία (και πάντα πανελλαδικά, καθώς τοπικά δεν υπάρχουν), οι ΜΕΘ covid είναι καλυμμένες κατά 66,29%.

Σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό, η καταγραφή έχει πλέον μόνο στατιστική αξία, καθώς ο αριθμός των «ολοκληρωμένων εμβολιασμών» δεν αποτυπώνεται στη σχετική στήλη (μιας και αναφέρεται μόνο η δεύτερη δόση εκεί). Για την ιστορία, χτες στο νομό Ιωαννίνων είχαν εμβολιαστεί με δύο δόσεις το 70,4% του πληθυσμού και με τρίτη, το 59,33% και 84,27% των ανθρώπων που μπορούσαν (ή υποχρεούνταν, μέχρι πρότινος) να κάνουν αναμνηστική δόση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back