ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Πανάκριβα τα εισιτήρια των λεωφορείων»

Εικόνα του άρθρου «Πανάκριβα τα εισιτήρια των λεωφορείων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/03/2019, 15:16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με το συνδικάτο εργαζόμενων Μεταφορών Ηπείρου συναντήθηκε η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα και συζήτησαν θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τον κλάδο.

Μεταξύ άλλων οι δύο παρατάξεις αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι «ενώ η εργοδοσία των ΚΤΕΛ διατηρεί προνομιακή-μονοπωλιακή θέση στην αγορά, εντάσσεται εύκολα και προνομιακά σε επιδοτούμενα προγράμματα για ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, οι εργαζόμενοι αντιθέτως δεν έχουν καμιά προστασία στο βασικό δικαίωμα στην εργασία» και επιβαρύνονται με πρόσθετα καθήκοντα.

Ακόμα, σύμφωνα με τις παρατάξεις, οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν «παρανομίες στη μεταφορά μαθητών με την κάλυψη και της Περιφέρειας Ηπείρου», καθώς όπως ανέφεραν, το ΚΤΕΛ βάζει ένα «μικτό» δρομολόγιο με μαθητές και επιβάτες και «δεν υπάρχει καμιά μείωση του αντιτίμου που εισπράττει το ΚΤΕΛ για την μεταφορά μόνο των μαθητών», ενώ δεν υπάρχει συνοδός.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν ακόμα στην τιμή των εισιτηρίων που «είναι πανάκριβα για το επιβατικό κοινό», αλλά και για τα εισιτήρια του αστικού ΚΤΕΛ.

«Ενδεικτικά τονίστηκε ότι το εισιτήριο του υπεραστικού ΚΤΕΛ για προορισμούς όπως η Ασφάκα, οι Καρυές είναι φθηνότερο από το εισιτήριο του αστικού ΚΤΕΛ προς Πανεπιστήμιο και Νοσοκομείο παρότι οι προορισμοί αυτοί είναι σε μεγαλύτερη απόσταση και πολύ μικρότερη κίνηση επιβατών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι δύο παρατάξεις προσθέτουν δε ότι «παραμένει η καραμπινάτη παρανομία σε όφελος του αστικού ΚΤΕΛ με τον χαρακτηρισμό των προορισμών για Πανεπιστήμιο και Νοσοκομείο στην Β Ζώνη ενώ έπρεπε να είναι στην Α ζώνη και κατά συνέπεια να έχει φθηνότερο εισιτήριο».

Κλείνοντας, οι δύο παρατάξεις αναφέρουν ότι «διαπιστώνοντας το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων βρισκόμαστε βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό τους, και θα αγωνιστούμε μαζί τους για να έχουν κατακτήσεις στα δίκαια αιτήματα τους».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back