Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΠΑΜΕ: «Τα μέτρα στα σχολεία είναι ανύπαρκτα»

Εικόνα του άρθρου ΠΑΜΕ: «Τα μέτρα στα σχολεία είναι ανύπαρκτα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2020, 22:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση, παράταξη στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, που αναφέρεται στο ΠΑΜΕ, τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι ακόμα και στις περιπτώσεις που εμφανίζεται κρούσμα covid -19, «όπως στο 6ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων τα μέτρα είναι ανύπαρκτα. Η οδηγία της διεύθυνσης και του ΕΟΔΥ  μην φοβάστε και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, μην ενημερώνετε τους γονείς, το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο που η κυβέρνηση τζογάρει τις ζωές όλων μας».

Συμπληρώνει ότι «η κινητοποίηση μας μαζί με τους γονείς τους ανάγκασε να κάνουν έστω μία απολύμανση. Ακολουθούν πιστά το δόγμα της ατομικής ευθύνης της κυβέρνησης, ούτε λόγος για τεστ, ούτε λόγος να κλείσει το σχολείο και να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για τον έλεγχο της κατάστασης. Την ίδια ώρα η ανησυχία όλων μας φουντώνει με τα νέα κρούσματα σε σχολεία της πόλης».

Η παράταξη συμπληρώνει ότι «μας αναγκάζουν να πληρώνουμε ακόμα και τα τεστ από την τσέπη μας. Μέσα σε αίθουσες κλουβιά, με 25αρια τμήματα, ακόμα και 4 ώρες συνεχόμενες στην τάξη με τη μάσκα, εκπαιδευτικοί και μαθητές παλεύουμε να τα βγάλουμε πέρα χωρίς καμία στήριξη. Οι μεταφορές των μαθητών γίνονται με πληρότητα 100% και με μαθητές διαφορετικών σχολείων, ακόμα και τις καθαρίστριες που προσέλαβαν τις έστειλαν να καθαρίζουν 2 και 3 σχολεία την ίδια μέρα».

Επίσης, δηλώνει στήριξη στις μαθητικές κινητοποιήσεις: «Τα αιτήματα των μαθητών είναι κοινά και τα διεκδικεί σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος μέσα από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, από την επαναλειτουργία των σχολείων μέχρι τώρα. Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να ικανοποιήσει τα αιτήματα εκπαιδευτικών - γονέων - μαθητών και να σταματήσει τώρα αυτή την αήθη επίθεση».

Η παράταξη ζητάει:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, το πολύ στους 15 και ανάλογα με το μέγεθος της αίθουσας, έτσι ώστε να μπορούν να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία, που προκύπτουν από τις αυξημένες ανάγκες της περιόδου.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με έξοδα και ευθύνη του κράτους. Άμεση παρέμβαση σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων σε εργαζόμενο στο σχολείο ή σε μαθητή.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων.
  • Δημιουργία σχολιατρικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back