ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Πάμε σε αυτά που μας ενώνουν»

Εικόνα του άρθρου «Πάμε σε αυτά που μας ενώνουν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2019, 01:52
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρουσία του Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος έκανε μια γενική εισήγηση, συνεδρίασε ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινώντας έτσι τη (νέα) προεκλογική εκστρατεία.

Η αίθουσα της ΕΗΜ ήταν ξανά γεμάτη, όπως και πριν τις εκλογές, αλλά το κλίμα αυτή τη φορά δεν ήταν το ίδιο αισιόδοξο, καθώς το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών βάρυνε πολύ στο κόμμα και τον κόσμο του. Επίσης, παρούσες ήταν και όλες οι… αντίρροπες δυνάμεις των αυτοδιοικητικών εκλογών που έπαιξαν ρόλο στα αποτελέσματα των σχημάτων που στήριξε (επίσημα ή όχι), ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το κλίμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης και οι βουλευτές του κόμματος, προσπάθησαν να δώσουν το σύνθημα της αντεπίθεσης. «Πρέπει να ακούσουμε τους συμπολίτες, να συζητήσουμε για το μέλλον σε περιβάλλον δημοκρατίας. Να σταθούμε απέναντι σε απόπειρες εκφοβισμών σε εργασιακούς χώρους» είπε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Μαντάς.

Τόσο αυτός, όσο και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, έκαναν αναφορές στο καλό εκλογικό αποτέλεσμα των Ιωαννίνων, βάζοντας ως στόχο να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος στις βουλευτικές εκλογές.  «Δεν πάμε στις εκλογές ως αφελείς ή αιθεροβάμονες, δεν αγνοούμε τα μηνύματα», πρόσθεσε ο κ. Μαντάς. «Πάμε σε αυτά που μας ενώνουν, σαν μια δύναμη που μπορεί να φέρει τη νίκη», κατέληξε.


Ο κ. Καλογήρου που πήρε το λόγο μετά, υπερασπίστηκε το κοινοβουλευτικό έργο και ειδικά για δύο ζητήματα, την υπόθεση Novartis και την επιλογή ανώτατων δικαστικών είπε:

  • Για τη Novartis, ότι προτιμάει μια «προσωπική σιωπή» γιατί η υπόθεση είναι σε κρίσιμο σημείο, στη δικαιοσύνη. Στράφηκε κατά της ΝΔ και των εντυπώσεων που επιχειρούν αν δημιουργήσουν τα στελέχη της, ότι η κυβέρνηση είναι «διώκτης των πολιτικών της αντιπάλων».
  • Για τη δικαστική ηγεσία υπερασπίστηκε τη συνταγματικότητα της διαδικασίας λέγοντας ότι η κυβέρνηση είναι στη θέση της και λειτουργεί.

Η κα Τζούφη αργότερα, αναφέρθηκε αρκετά στο ΚΙΝΑΛ και τον κόσμο του, λέγοντας ότι «πρέπει να απευθυνθούμε στον κόσμο του, απέναντι στη λαίλαπα της δεξιάς και της ακροδεξιάς». Επίσης, τόνισε ότι θα πρέπει να έρθει ο κόσμος της αποχής στην κάλπη και αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε εργασιακές ομάδες που πλήγηκαν ιδιαίτερα από τη ΝΔ και αποκαταστάθηκε η εργασιακή τους κατάσταση από την κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το εκλογικό του κέντρο για τις εκλογές στη Ναπολέοντα Ζέρβα, εκεί που ήταν το εκλογικό κέντρο του «Κοινού των Ηπειρωτών». Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος που βρέθηκαν στη συνέλευση, θα κατέθεταν τις προτάσεις τους για τις θέσεις των βουλευτών, διαδικασία που θα συνεχιστεί και την Τρίτη, 4 Ιουνίου.

Η συζήτηση και οι τοποθετήσεις συνεχίστηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back