ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΠΑΜΕ: «Ασύγχρονη...επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα»

Εικόνα του άρθρου ΠΑΜΕ: «Ασύγχρονη...επαφή με την εκπαιδευτική πραγματικότητα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/03/2020, 11:04
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του σταχυολογεί τα (πολλά) προβλήματα του εγχειρήματος της τηλεκπαίδευσης και κάνει κριτική στο Υπουργείο Παιδείας, ότι δεν μεριμνά σχετι΄κα.

«Χιλιάδες συνάδελφοί μας προσπαθούν να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Το σύστημα του υπουργείου δε λειτουργεί, πέφτει συνεχώς ή  σέρνεται. Σε πολλές πόλεις της χωράς υπάρχει συνολικό πρόβλημα με τις ταχύτητες σύνδεσης του internet» αναφέρει, περιγράφοντας με αρκετή ακρίβεια την πραγματικότητα χτες.

Τονίζει επίσης ότι ειδικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αρκετοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν το αναγκαίο υλικό, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με προσφυγόπουλα-μετανάστες.

«Το Υπουργείο δε λαμβάνει υπόψη του, δε συζητά καν, προτάσεις που ήδη έχουν γίνει από εκπαιδευτικά σωματεία και συναδέλφους για τη στήριξη μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών ώστε να εξασφαλιστεί, με ενιαίο τρόπο, η αξιοποίηση των διάφορων εργαλείων ασύγχρονης εξ αποστάσεως διδασκαλίας» τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του.

Καταθέτει δέσμη αιτημάτων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται η εξασφάλιση όλων των απαραίτητων μέσων σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, δωρεάν συνδέσεις ίντερνετ, δημιουργία κεντρικής ομάδας τεχνικής υποστήριξης στο Υπουργείο Παιδείας, λειτουργία εκπαιδευτικών καναλιών, προβολή ενημερωτικών εκπομπών από τη δημόσια τηλεόραση κ.α

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο να σταματήσει να δίνει ευχολόγια για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, να σταματήσει, στο όνομα της ατομικής ευθύνης, να φορτώνει τα προβλήματα στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΠΑΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back