Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Πάλι Καλά», η πρεμιέρα

Εικόνα του άρθρου «Πάλι Καλά», η πρεμιέρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2022, 16:21
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την πρεμιέρα της κάνει τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου η θεατρική παράσταση «Πάλι Καλά» της Καλλιτεχνικής Σκηνής Ηπείρου «Σύνθεση» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κατσάνου. Το έργο «Πάλι Καλά» το έχει γράψει ο Βασίλης Κατσικονούρης.

Η νέα παραγωγή της «Σύνθεσης» θα ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9 το βράδυ στο θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14), για το όλο τον Δεκέμβριο. Τους ρόλους ερμηνεύουν ο Κώστας Βενέτης και η Έλλη Κατσάνου.

Το «Πάλι Καλά», αποτελείται από δύο μονολόγους.

Στο πρώτο μέρος, παρουσιάζεται μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία για τη μοναξιά, την εγκατάλειψη και την παραίτηση των ηλικιωμένων. Ο παλιός, σκληροπυρηνικός αριστερός παππούς, εγκαταλειμμένος καλοκαιριάτικα από τους δικούς του που λείπουν σε διακοπές στη Μύκονο, «επικοινωνεί» με το μόνο μέλος της οικογένειας που είναι παρών, το χρυσόψαρο του σπιτιού.

Στο δεύτερο μέρος, παρουσιάζεται το «Μπουφάν της Χάρλεϋ», ένας εμβληματικός, μονόλογος/κλαυσίγελος. Η νευρωτική ελληνίδα μάνα, μια φιγούρα υστερική αλλά και έντονα τρυφερή, σαλεμένη και σοφή μαζί, επισκέπτεται τον γιο της εύζωνα/σκοπό στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. «Οπλισμένη» με ένα τάπερ κολοκυθόπιτα, τις αναμνήσεις της πικρής ζωής με έναν συντηρητικό σύζυγο και την βεβαιότητα ότι ο γιός της θέλει δεν θέλει θα την ακούσει, αναπολεί, ερμηνεύει, συμβουλεύει με τρόπο που το κωμικό ισορροπεί αριστοτεχνικά με το τραγικό…

Βοηθός σκηνοθέτη ο Ισαάκ Ντόστης.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 8,00€ (κανονικό) και 6,00€ (μειωμένο: Άνω των 65, ΑμεΑ, Άνεργοι, φοιτητές, μαθητές).

Προπώληση: Ξενοδοχείο ERMIS, Σίνα 2. Τηλέφωνο επικοινωνίας/κρατήσεων: 6947691698.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back