Παλαιστίνιος πρέσβης: Συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Παλαιστίνιος πρέσβης: Συνάντηση με το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/03/2024, 19:46

Τη νομαρχιακή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε ο Γιουσέφ Ντορχόμ, πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής και συνάντησε τον γραμματέα, Βασίλη Γαρδίκο και μέλη της νομαρχιακής.

Ο κ. Γαρδίκος τόνισε ότι «είναι μεγάλη μας τιμή η σημερινή επίσκεψη και ελπίζουμε να αισθάνεται μια άνεση και μια οικειότητα σ’ αυτόν τον χώρο, μιας και το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά ήταν και είναι αλληλέγγυο με τον παλαιστινιακό λαό και τις διεκδικήσεις του», παραπέμποντας στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κάρολο Παπούλια.

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η εφαρμογή του ψηφίσματος 3236 της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών το 1974 είναι η βάση για την επίλυση του ζητήματος μέσω της δημιουργίας δύο κρατών».

Ο κ. Γαρδίκος καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς και είπε ότι «δικαίως ως χώρα ψηφίσαμε την καναδική πρόταση για την καταδίκη της», πρόσθεσε όμως ότι «δυστυχώς, η κυβέρνηση της Ν.Δ- που εκπροσωπεί την χώρα μας στα διεθνή φόρα, δεν ψήφισε το ψήφισμα του ΟΗΕ για άμεση εκεχειρία».

Για το Ισραήλ, ο κ. Γαρδίκος είπε ότι «όπως και κάθε κράτος, έχει δικαίωμα στην άμυνα. Δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως σε τυφλές επιθέσεις κατά αμάχων, σε μαζικές εκκαθαρίσεις πληθυσμών».

Ο κ. Ντορχόμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, περιέγραψε την κατάσταση στη Γάζα και έδωσε στοιχεία σχετικά με τους νεκρούς αλλά και τους εγκλωβισμένους χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια.

Δήλωσε επίσης «πως ο αγώνας των Παλαιστινίων είναι απελευθερωτικός. Η Παλαιστίνη πρέπει να αναγνωριστεί ως κράτος και εκπροσωπείται από την PLO και τον Μαχμούτ Αμπάς» και αναφέρθηκε στην προπαγάνδα, λέγοντας ότι «η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική περιγράφοντας την επιθετικότητα του στρατού του Ισραήλ κατά αμάχων. Μάλιστα μας ανέφερε πώς πέρα από βόμβες λευκού φωσφόρου χρησιμοποιούνται και βόμβες χαλιά που σκοτώνουν αδιακρίτως».



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back