ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Περίπου 800 οι επιβαίνοντες στο μοιραίο πλοίο

Εικόνα του άρθρου Πακιστάν: Περίπου 800 οι επιβαίνοντες στο μοιραίο πλοίο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/06/2023, 00:17
ΚΟΣΜΟΣ

Το αλιευτικό σκάφος που ανατράπηκε στα ανοικτά της Πύλου την περασμένη εβδομάδα μετέφερε περίπου 800 άτομα, σύμφωνα με την αρχική έρευνα της αστυνομίας στο Πακιστάν, το οποίο κήρυξε εθνική ημέρα πένθους τη Δευτέρα.

Οι πακιστανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν 14 υπόπτους σε σχέση με τη φερόμενη διακίνηση μεταναστών και η αστυνομία δήλωσε ότι αναζητεί και άλλους υπόπτους.

Σε ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Σεχμπάζ Σαρίφ αναφέρεται ότι η πακιστανική κυβέρνηση διέταξε έρευνα για το δίκτυο εμπορίας ανθρώπων.

Η έκθεση της αστυνομίας ανέφερε ότι ένας από τους συλληφθέντες είχε παραδεχτεί ότι είχε στείλει τρεις άνδρες στο σκάφος, το οποίο είχε χωρητικότητα 300-350 ατόμων, και είχε χρεώσει τον καθένα από αυτούς έως και τρία εκατομμύρια πακιστανικές ρουπίες (9.575,12 ευρώ).

Η εκτίμηση ότι στο πλοίο επέβαιναν 800 άνθρωποι προήλθε από τις αρχικές έρευνες, δήλωσε ο αστυνομικός Ριζ Μουγκάλ.

«Μάθαμε από δύο επιζώντες, τους συλληφθέντες υπόπτους και τις οικογένειες που θρηνούσαν ότι στο σκάφος επέβαιναν περίπου 750 με 800 άτομα», δήλωσε ο Μουγκάλ στο Reuters.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο αριθμός των επιβαινόντων στο πλοίο ήταν μεταξύ 400 και 750 ατόμων και οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι 104 επιζώντες και 78 σοροί έχουν μεταφερθεί στην ξηρά.

Ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν στο Πακιστάν δήλωσε ότι ο ίδιος ο γιος του ήταν στο σκάφος και αγνοείται, αναφέρει το δημοσίευμα.

Είπε επίσης ότι ο κύριος ύποπτος πίσω από ένα δίκτυο λαθρεμπορίου που κάλυπτε τη Λιβύη, το Πακιστάν και την Ελλάδα, είχε την έδρα του στη Λιβύη.

Ο Μουγκάλ δήλωσε ότι τουλάχιστον 21 από αυτούς που έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα προέρχονταν από την περιοχή Kotli στο υπό πακιστανική διοίκηση τμήμα της περιοχής των Ιμαλαΐων του Κασμίρ, από την οποία οι άνθρωποι φεύγουν για την Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια.

Ο ανώτερος περιφερειακός αξιωματικός της αστυνομίας Ταχίρ Μαχμούντ, με έδρα τη Μουζαφαραμπάντ, την πρωτεύουσα του Κασμίρ, δήλωσε ότι η αστυνομία κυνηγά και άλλους υπόπτους εκτός από τους συλληφθέντες. Δεν διευκρίνισε πόσοι είναι.

Με πληροφορίες από Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back