ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παίρνει αναβολή… ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Εικόνα του άρθρου Παίρνει αναβολή… ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2024, 16:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Ηπείρου δεν θα γίνουν σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένες.

Κι αυτό η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας ήρθε να ανατρέψει τον προγραμματισμό. Με σημερινή της απόφαση, λίγες ώρες δηλαδή πριν το στήσιμο της κάλπης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την εκλογή στον ΦοΔΣΑ των αντιπροσώπων του Δήμου Ιωαννιτών –του Θωμά Μπέγκα, της Τατιάνας Καλογιάννη και του Μάκη Χρυσοστόμου (πρόταση της πλειοψηφίας) και του Γιώργου Αρλέτου από τη μειοψηφία.

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση έκανε προσφυγή τον Φεβρουάριο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Δημήτρη Παπαγεωργίου, ο Γιάννης Αϊβατίδης. Η προσφυγή του κ. Αϊβατίδη αφορούσε την εκλογή της κας Καλογιάννη από την πλειοψηφία.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε την προσφυγή του δημοτικού συμβούλου, κρίνοντας ότι δεν υπάρχει έννομο συμφέρον, αλλά την ίδια ώρα προχώρησε σε αυτεπάγγελτο έλεγχο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την εκτίμησή της, λοιπόν, η εκλογή του κ. Αρλέτου έγινε ορθώς από τη μειοψηφία. Για τους αντιπροσώπους της πλειοψηφίας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εκτιμά ότι αυτοί έπρεπε να εκλεγούν από το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και όχι μόνο από τους συμβούλους της πλειοψηφίας. «Κατά τη γραμματική ερμηνεία του νόμου, εφόσον η μειοψηφία αναδείξει με εκλογή τον υποψήφιο εκπρόσωπό της, στη συνέχεια το σύνολο των δημοτικών συμβούλων ψηφίζει για τους λοιπούς εκπροσώπους του Συνδέσμου. Εξ όλων των ανωτέρω η απόφαση κρίνεται ακυρωτέα για παράβαση νόμου και ουσιώδους τύπου της διαδικασίας» αναφέρεται στην απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, ποια θα είναι τα επόμενα βήματα για να αποκτήσει νέο διοικητικό συμβούλιο ο ΦοΔΣΑ.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες υπήρξε αρκετή (μικρο)πολιτική ζύμωση για τις υποψηφιότητες του/της προέδρου και του/της αντιπροέδρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back