ΕΛΛΑΔΑ

«Παγώνει» η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

Εικόνα του άρθρου «Παγώνει» η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2018, 00:55
ΕΛΛΑΔΑ

Η Όλγα Γεροβασίλη αναστέλλει μέχρι τις αρχές Απριλίου τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέδωσε εγκύκλιο προς τους φορείς της δημόσιας διοίκησης όπου δικαιολογώντας την απόφαση αυτή με το σκεπτικό «της αποφυγής περιττών γραφειοκρατικών βαρών», που θα επιφέρουν «οι αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές της διαδικασίας αξιολόγησης» στις οποίες θα προβεί το υπουργείο.

Παρόμοιο αίτημα διατύπωσε σήμερα η ΑΔΕΔΥ που συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας για τη δημόσια διοίκηση.

Ειδικότερα η ΑΔΕΔΥ ζήτησε να ανασταλεί η αξιολόγηση μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος, ενώ η υπουργός συμφώνησε, προτείνοντας ο διάλογος να ολοκληρωθεί έως τις 5 Απριλίου. 

Οι συνδικαλιστές ζήτησαν επίσης να καταργηθεί η τροπολογία με την οποία αποκλείονται από τις θέσεις προϊσταμένων όσοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση, αλλά και την κατάργηση της τροπολογίας του άρθρου 36 του Ν.4489/17 -με την οποία τιμωρείται όποιος συμμετέχει σε νόμιμη απεργιακή κινητοποίηση- ενώ παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση.

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε πως θα μελετήσει τα αιτήματα και θα δώσει απαντήσεις, μέσα στις επόμενες μέρες.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την έκδοση νεότερης διευκρινιστικής εγκυκλίου, η οποία «θα πραγματοποιηθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία: http://adedy.gr

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back