ΕΛΛΑΔΑ

«Πάγωμα» συντάξεων για ένα ακόμη χρόνο

Εικόνα του άρθρου «Πάγωμα» συντάξεων για ένα ακόμη χρόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/06/2017, 03:12
ΕΛΛΑΔΑ

Τροπολογία που κατατέθηκε την Πέμπτη προβλέπει το πάγωμα των συντάξεων για ένα επιπλέον χρόνο, δηλαδή και το 2022, επιβαρύνοντας τους συνταξιούχου με 250 εκατ. ευρώ.

Στη Βουλή κατατέθηκαν συνολικά πέντε τροπολογίες το περιεχόμενο των οποίων συμφωνήθηκε με τους δανειστές στο πλαίσιο της συζήτησης για την ολοκλήρωση της λίστας με τα 140 προαπαιτούμενα.

Η πρώτη τροπολογία αφορά στο πάγωμα των συντάξεων και για το 2022, η δεύτερη τροπολογία σχετίζεται με τον χρόνο αποκατάστασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενώ η 3η αναδιατυπώνει τη διάταξη που επιτρέπει την επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου όχι από το 2020 όπως προβλέπεται κανονικά αλλά από το 2019. Οι υπόλοιπες δύο τροπολογίες, αφορούν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Σε ό,τι αφορά για τα εργασιακά η αναστολή των αρχών της επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης αποσυνδέεται από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, καθώς προβλέπεται πως αυτή θα ισχύσει έως την 20.08.2018, υπό την προϋπόθεση επιτυχούς ολοκλήρωσης του προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back