ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάει για αύξηση κεφαλαίου η Συνεταιριστική Τράπεζα

Εικόνα του άρθρου Πάει για αύξηση κεφαλαίου η Συνεταιριστική Τράπεζα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2017, 21:03
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με την απόφαση ότι θα προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίων, με στόχο όχι τη σωτηρία, αλλά την ανάπτυξη και τον πολλαπλασιασμό των μεγεθών της, έκλεισε την τακτική της συνέλευση η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου στο ξενοδοχείο Du Lac. O πρόεδρος της τράπεζας Κώστας Ζωνίδης στην ομιλία του τόνισε ότι η τράπεζα συνεχίζει να μεγαλώνει και αν ωριμάζει, «κατακτώντας αυτό που ορίζεται ως επιτυχία κάθε επιχείρησης, δηλαδή τη διάρκεια και μάλιστα με συνεχή ανάπτυξη».

Απολογίζοντας το 2016, είπε μεταξύ άλλων ότι υλοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό ο στόχος της εσωτερικής αναδιοργάνωσης και της αναδιάταξης δυνάμεων, ενώ προχώρησε και σε μια σειρά καινοτομίες, όπως η διεξαγωγή των εκλογών της με ηλεκτρονικό τρόπο. Επίσης, αναφέρθηκε στην επιτυχημένη ανταπόκριση της διοίκησης στην προληπτική εποπτική αξιολόγηση της Τράπεζας της Ελλάδας και κατέληξε:

«Η τράπεζά μας πέρασε την τελευταία πενταετία κυριολεκτικά μέσα από συμπληγάδες αντιμετωπίζοντας όλα τα προβλήματα και τις μεγάλες δυσκολίες που της παρουσιάστηκαν με απόλυτη επιτυχία. Το γεγονός αυτό οπλίζει τη διοίκηση με δύναμη και αισιοδοξία για το μέλλον. Το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου θεωρεί ότι στο άμεσο μέλλον η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου θα αποτελεί πρότυπο Συνεταιριστικής Τράπεζας και μοχλό ανάπτυξης όχι μόνο για την Ήπειρο αλλά για τη χώρα».

Η Μαρία Μυζήθρα, διευθύνουσα σύμβουλος, παρουσίασε μεταξύ άλλων τους βασικούς πυλώνες του Αναπτυξιακού Επιχειρηματικού Σχεδίου και τόνισε ότι για την επίτευξη αυτών των στόχων, η τράπεζα χρειάζεται να ενισχύσει τη ρευστότητά της και τα κεφάλαιά της και κάλεσε τη γενική συνέλευση να εγκρίνει την προτεινόμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίους.

Ο εντεταλμένος εκτελεστικός σύμβουλος Βασίλης Τσουκανέλης από την πλευρά του, παρουσίασε την πρόταση για ΑΜΚ, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτική τοποθέτηση ύψους έως το ποσό των 12 εκ ευρώ. Η ΑΜΚ προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως 30 Σεπτεμβρίου 2017 και μετά την ολοκλήρωση και πιστοποίηση του τελικού ποσού της αύξησης θα δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους παλαιούς μεριδιούχους να συμμετάσχουν και αυτοί με τιμή, την διαμορφωθείσα κατά την ιδιωτική τοποθέτηση. Έτσι, κάθε παλιός συνέταιρος θα μπορεί να συμμετάσχει στην ίδια προνομιακή τιμή προστατεύοντας την περιουσία του, αλλά και μεγιστοποιώντας τη μελλοντική του ωφέλεια.

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος του στρατηγικού επενδυτή ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι το ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας και έχει ενεργή συμμετοχή στη διοίκηση αυτής «γιατί συμμερίζεται το κοινό όραμα για την αναβάθμιση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου στην πιο φιλική, άμεσα προσπελάσιμη και ηγέτιδα μεταξύ των Συνεταιριστικών Τραπεζών στην Ελλάδα». Δήλωσε τέλος τη στήριξη του φορέα στο πενταετές Αναπτυξιακό Επιχειρηματικό Σχέδιο που έχει εκπονηθεί.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back