Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Π. Μοσκοβισί για συντάξεις: Οι δεσμεύσεις δεν είναι άκαμπτες

Εικόνα του άρθρου Π. Μοσκοβισί για συντάξεις: Οι δεσμεύσεις δεν είναι άκαμπτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2018, 18:50
ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην περικοπούν οι συντάξεις από τη νέα χρονιά, ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί.

«Οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρούνται, αλλά δεν είναι άκαμπτες», δήλωσε ο επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί, μετά από τη συνάντησή του, στο υπουργείο Οικονομικών, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Απαντώντας, δε, σε σχετική ερώτηση για το εάν θα επανεξεταστεί το ήδη νομοθετημένο μέτρο, πρόσθεσε ότι «πρέπει να τηρούνται οι δημοσιονομικοί στόχοι, ωστόσο θα συνεχίσουμε να το συζητούμε με την Ελλάδα ως ένα κράτος, το οποίο έχει επανέλθει στην κανονικότητα».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο κ. Μοσκοβισί και στις ερωτήσεις αφ' ενός για το εάν είναι εφικτά τα πρωτογενή πλεονάσματα 2,2% του ΑΕΠ για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και αφ' ετέρου εάν μπορεί να διατεθεί το 2019 ως φοροελαφρύνσεις το ποσό των 700- 750 εκατ. ευρώ. 

Ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει επιδείξει ιδιαίτερες δυνατότητες παραγωγής υπέρ πλεονασμάτων, προσθέτοντας ωστόσο ότι είναι αναγκαιότητα να υπάρχει μια υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική χωρίς όμως λιτότητα, διότι αυτό θα επιδείνωνε την πορεία της οικονομίας. Ενώ, για τη δεύτερη ερώτηση είπε ότι «όλα πρέπει να συζητούνται στον καιρό τους», προαναγγέλλοντας την επάνοδό του για 11η φορά στην Ελλάδα (η σημερινή ήταν η 10η επίσκεψη σε 6 χρόνια) στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου όταν θα πρέπει να ληφθούν και οι σχετικές αποφάσεις στο πλαίσιο της οριστικοποίησης του προϋπολογισμού του 2019.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφία αρχείου: ©European Union


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back