ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Η κατάληψη του Μπαχμούτ και η διάψευση του Κιέβου

Εικόνα του άρθρου Ουκρανία: Η κατάληψη του Μπαχμούτ και η διάψευση του Κιέβου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/05/2023, 22:38
ΚΟΣΜΟΣ

Ο ρωσικός ιδιωτικός στρατός Βάγκνερ ισχυρίστηκε το Σάββατο ότι κατέλαβε τελικά την πόλη Μπαχμούτ της ανατολικής Ουκρανίας μετά τη μεγαλύτερη και πιο αιματηρή μάχη του πολέμου, ενώ το Κίεβο διέψευσε ότι η πόλη έπεσε, αν και χαρακτήρισε την κατάσταση εκεί κρίσιμη.

«Αυτό δεν αληθεύει. Οι μονάδες μας μάχονται στο Μπαχμούτ», είπε στο Reuters ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των ουκρανικών δυνάμεων Σέρχιι Τσερεβάτι μετά τις δηλώσεις του Πριγκόζιν.

Εάν επιβεβαιωθεί, η ανακοίνωση του ηγέτη του Βάγκνερ, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, ότι τα στρατεύματά του απώθησαν τελικά τους Ουκρανούς από την τελευταία δομημένη περιοχή εντός της πόλης θα ισοδυναμούσε με την κατάκτηση της πρώτης μεγάλης νίκης της Μόσχας εδώ και περισσότερους από 10 μήνες.

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος έχει επανειλημμένα καταγγείλει τον τακτικό στρατό της Ρωσίας ότι εγκατέλειψε το έδαφος που κατέλαβαν νωρίτερα οι άνδρες του, είπε ότι οι δικές του δυνάμεις θα αποχωρήσουν τώρα από το Μπαχμούτ σε πέντε ημέρες για να ξεκουραστούν, παραδίδοντας τα ερείπια της πόλης στον τακτικό στρατό.

«Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, το Μπαχμούτ κατελήφθη εντελώς», είπε ο Πριγκόζιν σε ένα βίντεο στο οποίο εμφανίστηκε κουρασμένος από τη μάχη μπροστά σε μια σειρά μαχητών κρατώντας ρωσικές σημαίες και πανό Βάγκνερ. «Πήραμε ολόκληρη την πόλη, από σπίτι σε σπίτι».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back