Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Εικόνα του άρθρου Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2022, 15:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την ώρα που το Υπουργείο Περιβάλλοντος στέλνει τα καταδικαστικά για την Πειρφέρεια Ηπείρου πορίσματα στον εισαγγελέα, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης συνεχίζει να επιμένει στα περί ανομβρίας και να μην αναγνωρίζει κανένα λάθος από πλευράς Περιφέρειας Ηπείρου.

Σε ερώτηση του Τύπου Ιωαννίνων σχετικά με το, ποιος έκανε τελικά το διαφαινόμενο λάθος, είπε ότι «το έκαναν αυτοί που έπρεπε να μην κάνουν τους μετά χριστό προφήτες». Πρόσθεσε δε ότι «υπάρχουν και άλλοι πιο ειδικοί από τον ΟΦΥΠΕΚΑ», παραπέμποντας στην υπηρεσία Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου και οι «επιθεωρητές Β. Ελλαδος που θα έρθουν και θα μας πούνε».  

Στην αρκούντως φορτισμένη συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα, 16 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης, επιγραμματικά είπε:

  • Ότι συνάδελφοί του στην Ένωση Περιφερειών του είπανε ότι έχουν το «ίδιο πρόβλημα με την ανομβρία» σε ποτάμια όπως ο Σπερχειός κ.α.
  • Ότι έχει φωτογραφικό υλικό που δείχνει ότι «δεν κάναμε τίποτα ιδιαίτερο»
  • Ότι «η υπηρεσία μας δεν είδε κάποιο πρόβλημα».
  • Ότι «δεν είναι αρμοδιότητα του ΟΦΥΠΕΚΑ» και «έπρεπε να μας ειδοποιήσουν»
  • Ότι «δεν κάναμε τίποτα κακό. Αν κάνεις 2.000 επεμβάσεις, έχεις δικαίωμα και στο λάθος. Αλλά δεν κάναμε λάθος»
  • Ότι «ανύπαρκτοι στην περιοχή που έρχονται εδώ και δίνουν συνεντεύξεις. Αν νομίζουν ότι έτσι γίνεται η πολιτική, η πολιτική γίνεται με αίμα και με δουλειά».
  • Ότι «αν φέρεις νερό στα ψόφια τα ψάρια που ήταν σε δύο οβίρες, αυτά θα ζωντανέψουν;»
  • Ότι «δεν αλλάξαμε καμία κοίτη»

Πιο αναλυτικά, ο κ. Καχριμάνης ουσιαστικά απήλθε κάθε ευθύνης, αλλά αρνήθηκε και ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην περιοχή των επεμβάσεων, κατά μήκος του Λούρου.

Εκτός από το θέμα της ανομβρίας, στο οποίο ανάγει τα πάντα γύρω από την υπόθεση, ο περιφερεριάρχης, ουσιαστικά απέδωσε το ζήτημα που προέκυψε στο… αίτημα των κατοίκων της περιοχής, η οποία πέρυσι είχε πλημμυρίσει. Παρέθεσε τις απόψεις του για τα σημεία που αναφέρει το πόρισμα του ΟΦΥΠΕΚΑ και τόνισε ότι η Περιφέρεια είχε κάνει παρεμβάσεις (αντερείσματα, παρέμβαση στο γεφύρι που έπεσε, στα πλατάνια που καταστρέφονται από τη νόσο κ.α.).

Τα έβαλε με τους επιθεωρητές του ΟΦΥΠΕΚΑ, λέγοντας ότι «δεν είχαν πάει ποτέ να δούνε τι γίνεται και τώρα πήγαν σαν τους εισαγγελείς», βάζοντας στο κάδρο και τους τοπικούς άρχοντες. Είπε ακόμα  ότι «δεν ήταν αρμοδιότητά τους», αλλά έπρεπε, αφού ασχολήθηκαν, «να μας ειδοποιήσουνε και να είμαστε παρόντες και όχι με αυτόν που κατήγγειλε την πράξη».

«Αν κάτι θέλαμε να κρύψουμε, θα κρύβαμε τα ψάρια στις δύο οβίρες. Δεν το κάναμε γιατί δεν κάναμε τίποτα κακό», πρόσθεσε.

Κατέληξε με μια προειδοποίηση που μοιάζει και λίγο με… απειλή: «Εάν δεν θέλουν να επεμβαίνουμε και μετά να δημιουργούνται προβλήματα με πλημμύρες, με όλα αυτά τα δέντρα, ας πάει ο καθένας τις ευθύνες του και να τα κάνει μόνος του» και ότι «δεν είναι δικιά μας δουλειά να οριοθετήσουμε τα ποτάμια, αν θέλει το Δημόσιο ας το κάνει. Εμείς παρεμβαίνουμε μόνο σε έκτακτη ανάγκη».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back