ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Όχι συνδικαλιστική η Διεπαγγελματική Φέτας»

Εικόνα του άρθρου «Όχι συνδικαλιστική η Διεπαγγελματική Φέτας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2018, 16:48
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την ανάγκη να λειτουργήσει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας άμεσα επισήμανε ο πρόεδρός της (και αντιπρόεδρος της «Δωδώνης») Γιάννης Βιτάλης, στο «φεστιβάλ φέτας που έγινε στην Ελασσόνα, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Βιτάλης έκανε κριτική για την καθυστέρηση, ενώ τόνισε ότι «δεν πρέπει να είναι συνδικαλιστικό κίνημα», σημεία με αποδέκτες τόσο το υπουργείο, όσο και κτηνοτροφικές οργανώσεις. Τόνισε ακόμα ότι ήδη υπάρχουν καθυστερήσεις και ότι η ΔΟΦ «έπρεπε να ιδρυθεί και να λειτουργεί από χθες».

«Για να λειτουργήσουμε η Διεπαγγελματική όπως πρέπει, δεν μπορεί να είναι χώρος μικροπολιτικής και πεδίο βόλεψης των ημετέρων και φίλων και κομματικών στελεχών.

Η ΔΟΦ δεν είναι και δεν πρέπει να είναι συνδικαλιστικό κίνημα, διότι τότε είναι καταδικασμένη να αποτύχει και σίγουρα θα διαλυθεί εφόσον θα υπάρχουν εκ των έσω τριβές και διαφωνίες, και δεν θα εκπληρώνει τον αρχικό της σκοπό» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να χωράνε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, προσέξτε όμως θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν, όσοι δεν θα τηρούν τις αυστηρές προδιαγραφές παραγωγής φέτας ΠΟΠ». 

Είπε ακόμα ότι «ο πρωτογενής τομέας θα σβήσει εάν δεν επιληφθούμε και οι κτηνοτρόφοι οι άνθρωποι που προσφέρουν τόσα πολλά θα σβήσουν, οι νέοι ήδη δεν ασχολούνται με την κτηνοτροφία και ένα προϊόν που αιώνες τώρα είναι ελληνικό, η φέτα, που είναι ο θησαυρός μας θα αφεθεί στη μοίρα του».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back