Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Όχι σε ΕΠΑΛ κομματικών συμφερόντων»

Εικόνα του άρθρου «Όχι σε ΕΠΑΛ κομματικών συμφερόντων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2021, 12:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συγκροτήθηκε το Κεντρικό Συμβούλιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, ένα όργανο που προβλέπεται από το 2000, καθώς και το τοπικό Συμβούλιο Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (Σ.Σ.Π.Α.Ε.).

Η Ενωτική Αριστερή Παρέμβαση στην ΕΛΜΕ Ιωαννίνων αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «αν τα συμβούλια αυτά αποτελούνταν από ανθρώπους που έχουν άμεση σχέση με την εκπαίδευση οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις θα εξαρτιόταν από τις αποφάσεις που κάθε φορά θα έπαιρναν . Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι . Στο Κ.Σ.Ε.Ε.Κ. συμμετέχουν από εκπρόσωπο του ΣΕΒ μέχρι εκπροσώπους περιφερειών και δήμων ενώ ανάλογη είναι και η κατάσταση στα κατά τόπους Σ.Σ.Π.Α.Ε.».

Σύμφωνα με την παράταξη, στην περιοχή συμμετέχουν, εκτός από διευθυντές ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΟΑΕΔ, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Δήμου, της «Πίνδος», της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων, της ΓΣΕΒΕΕ ως τακτικό μέλος με αναπληρωτή στέλεχος της Χήτος ΑΒΕΕ, εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ κ.α.

«Όλοι αυτοί λοιπόν, εκτός τυπικής εκπαίδευσης οι περισσότεροι και συνολικά εκτός εκπαίδευσης αρκετοί, θα γνωμοδοτούν για το ποιες ειδικότητες, ποια μαθήματα και ποιες συνολικά δραστηριότητες θα υλοποιούνται κάθε χρόνο στα ΕΠΑΛ, τα ΙΕΚ, τις ΕΣΚ και συνολικά την επαγγελματική εκπαίδευση» τονίζει η παράταξη.

Συμπληρώνει ακόμα ότι «τα πολιτικά πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης θα θέλουν κάθε φορά να προωθήσουν εκείνες τις λειτουργίες της επαγγελματικής εκπαίδευσης που θα εξυπηρετούν τους ψηφοφόρους ή και τους χρηματοδότες τους, ενώ οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων θα παίρνουν αποφάσεις με κύριο κίνητρο το οικονομικό όφελος».

Καλεί την ΕΛΜΕ να αντιδράσει, ξεκινώντας από την καταγγελία συγκρότησης του Σ.Σ.Π.Α.Ε. και τους εκπαιδευτικούς να αποχωρήσουν από το συμβούλιο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back