Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Όχι, το Sausage party δεν σημαίνει «πάρτι λουκάνικων»

Εικόνα του άρθρου Όχι, το Sausage party δεν σημαίνει «πάρτι λουκάνικων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2016, 07:40
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η πιο ενδιαφέρουσα από τις ταινίες που φέρνει το Odeon Paralimnio σήμερα, είναι κινούμενα σχέδια. Όχι όμως «για μικρά και μεγάλα παιδιά», αλλά μόνο για μεγάλα. Επίσης, φέρει την αγγλική ονομασία Sausage party, την οποία, κάποιος που δεν γνωρίζει τη σχετική αργκό, μπορεί να καταλήξει σαν τον Βαγγέλη Ιωάννου και το «βελούδινο σφυρί».

Για να μην τα πολυλογούμε, sausage party είναι ένας, οριακά σεξιστικός τρόπος να πεις ότι κάπου υπάρχουν μαζεμένοι πολλοί άντρες. Είναι επίσης το απότοκο της αρρωστημένης φαντασίας του Σεθ Ρόγκεν και του Τζόνα Χιλ κυρίως, συνεπικουρούμενων από ένα τσούρμο μεσαίους και μεγάλους του Χόλυγουντ: Κίρστεν Γουίγκ, Τζέιμς Φράνκο, Πωλ Ραντ, Σάλμα Χάγιεκ κ.α.

Κάτι λουκάνικα λοιπόν, έχουν υπαρξιακές ανησυχίες. Κανονικές. Τι γίνεται μετά το θάνατο, ποια η αποστολή μας σε αυτό τον πλανήτη, αν υπάρχει θεός και τέτοια. Για την ακρίβεια, πιστεύουν ότι όλα είναι δρομολογημένα προς την αποθέωσή τους, μόλις οι θεοί (εμείς οι άνθρωποι), τα αγοράσουμε από το κατάστημα.

Φυσικά, όπως και στην πραγματική ζωή, οι δοξασίες δεν ανταποκρίνονται στην κανονική ζωή, αλλά την κάνουν κάπως πιο υποφερτή. Αυτό πραγματεύεται και το Sausage Party, τα «κινούμενα σχέδια μόνο για μεγάλους» που έφτιαξε το παρεάκι του Ρόγκεν.

Η ταινία έχει πλάκα. Το σεξουαλικό υπονοούμενο είναι έντονο, χοντροκομμένο και ενίοτε ενοχλητικό, στα όρια της… τσόντας. Αλλά με λουκάνικα, οπότε δεν πιάνεται. Ή μήπως πιάνεται;

Το φιλοσοφικό ερώτημα ωστόσο και η λύση του, είναι τοποθετημένα με έξυπνο τρόπο, διακωμωδώντας ενδεχομένως και τον τρόπο με τον οποίο συζητάμε συνήθως αυτά τα πράγματα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back