ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κλειστό Βοτανικού, η επιστροφή

Εικόνα του άρθρου Κλειστό Βοτανικού, η επιστροφή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2024, 15:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Βαγγέλης Λιόλιος, επισκέφθηκε σήμερα στα Γιάννενα και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα.

Ο κ. Λιόλιος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, «με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΟΚ, και τα οποία σύντομα θα αποστείλει στο δήμο Ιωαννιτών, η περιοχή των Ιωαννίνων δικαιούται να διαθέτει ακόμα δύο κλειστές εγκαταστάσεις προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που υπάρχουν ήδη, αλλά και να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τα αθλήματα που διεξάγονται σε κλειστές σάλες».

Ενώ δηλαδή το... καινούργιο παλιό κλειστό ξιφασκίας παραμένει στα εξ ων συνετέθη, ξαφνικά προκύπτει και δεύτερο γήπεδο.

Ο κ. Μπέγκας επανέφερε την πρότασή του για την ανέγερση του καινούργιου κλειστού γυμναστηρίου στον Βοτανικό, ως ένα από αυτά τα δύο πιθανά γήπεδα σημειώνοντας ότι «σε συνδυασμό με τις ενέργειες και το σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου για τη δημιουργία μιας ακόμα σύγχρονης αθλητικής εγκατάστασης μπορούν να συμβάλλουν άμεσα στην ανάπτυξη του αθλητισμού, αλλά και την τόνωση του αθλητικού τουρισμού στα Γιάννενα. Και τα δύο είναι απαραίτητα».

Αναφέρθηκε επίσης στην προ πενταετίας δέσμευση του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την παραχώρηση της έκτασης στον Βοτανικό.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ωστόσο διαφώνησε και αποφάσισε να παραλάβει το παλιό κλειστό ξιφασκίας που βρισκόταν στο Ελληνικό και να το εγκαταστήσει παραλιμνίως. Έκτοτε, αυτή η υπόθεση τραβάει σε χρόνο, χωρίς εξελίξεις…

Ο κ. Μπέγκας προετοίμασε για πρωτοβουλίες «προκειμένου να μην χαθεί οριστικά η δυνατότητα κατασκευής ενός μεγάλου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή του Βοτανικού» (όπου προβλέπει κλειστό ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός).

«Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι φορείς θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον τόπο», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back