Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 20-01-2017, 21:35
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Όταν η Alice van Kempen ταξίδεψε στο Εθνικό Πάρκο Kruger της Νότιας Αφρικής για να φωτογραφίσει ελέφαντες εστίασε το φακό της στους χαυλιόδοντες. Η ζήτηση για ελεφαντόδοντο έχει αυξηθεί κατακόρυφα με αποτέλεσμα οι λαθροθήρες να σκοτώνουν έναν ελέφαντα κάθε 15 λεπτά.

Η φωτογραφία της Kempen -ένα ήσυχο και στοχαστικό πορτρέτο με τους χαυλιόδοντες των δύο ελεφάντων να λάμπουν στο σκούρο φόντο- αποτυπώνει τα δεινά του είδους, καταγγέλλοντας παράλληλα τη διεφθαρμένη βιομηχανία για τον αφανισμό των ζώων.

Η Alice van Kempen είναι μια από τις οκτώ φιναλίστ των βραβείων «Outdoor Photographer of the Year 2016». Καθένας από τους νικητές τους διαγωνισμού παρουσιάζει μερικά από τα πιο όμορφα και σημαντικά μέρη του πλανήτη. Κοιτάζοντας τη φωτογραφία του Kirsten Quist με τη φωτιά στον πάγο στο Έντμοντ του Καναδά είναι αδύνατο να αγνοήσουμε τον ρυθμό με τον οποίο η κλιματική αλλαγή επηρεάζει ένα από τα πιο κρύα μέρη του κόσμου. Η φωτογραφία του Christopher Roche στο φεστιβάλ της Κοιλάδας Sinkara των Περουβιανών Άνδεων  μαρτυρά τον πλούτο των πολιτισμών που βρίσκουμε σε όλο τον πλανήτη.

Η κεντρική φωτογραφία είναι του Καναδού Kirsten Quist, στην κατηγορία LIVE THE ADVENTURE.

WILDLIFE INSIGHT (φωτ. Alice van Kempen Netherlands)

SPIRIT OF TRAVEL (φωτ. Christopher Roche UK)

SMALL WORLD (φωτ. Justin Garner UK)

AT THE WATER'S EDGE (φωτ. Pete Hyde UK)

LIGHT ON THE LAND (φωτ. Stian Nesoy, Norway)

YOUNG OUTDOOR PHOTOGRAPHER OF THE YEAR  (φωτ. David Rosenzweig, USA)

UNDER EXPOSED (φωτ. Johan Sundelin Sweden)200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
solidus espa