ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Όταν ο Ριζόπουλος ταυτίστηκε με τον Σαββίδη

Εικόνα του άρθρου Όταν ο Ριζόπουλος ταυτίστηκε με τον Σαββίδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/03/2019, 15:01
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μιλώντας για πάνω από μια ώρα την Τρίτη το πρωί, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος έβαλε στην τοποθέτησή του σχεδόν τα πάντα: απολογισμό δράσης, μπριζόλες, μπύρες, τον Γιώργο Σαββίδη, γιο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χτυπήματα στο τραπέζι και «οριακές προειδοποιήσεις», σταματώντας πάντως πριν τις κάνει απειλές.

Στα ουσιώδη των δηλώσεων, ο κ. Ριζόπουλος σχολίασε τα τεκταινόμενα με χρήματα που διατίθενται από φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια Ηπείρου και Πνευματικό Κέντρο στην περίπτωση των Ιωαννίνων) προς μέσα ενημέρωσης. Σημειωτέον ότι σχολίασε μόνο το θέμα της διάθεσης ποσού από την Περιφέρεια Ηπείρου και μάλιστα σχεδόν… κάλυψε τον περιφερειάρχη στο ζήτημα. Επίσης, κάλυψε και τον τηλεοπτικό σταθμό, παρότι θεωρητικά η «ροή του χρήματος» θα τον έβρισκε αντίθετο.

Το έκανε με βάση το προσωπικό του παράδειγμα, όταν εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης ιστοσελίδας να παίρνει χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις εδώ και καιρό και σε μια προσπάθεια για «έλεγχο της ζημιάς», ο κ. Ριζόπουλος είπε πάνω-κάτω ότι… θα το ξανάκανε. «Είμαι επιχειρηματίας και ως επιχειρηματίας πρέπει να προασπίσω τα συμφέροντά μου» είπε, με μόνο «αστερίσκο» στη διαδικασία που έχει καταγγελθεί συλλήβδην, ειδικά για τον τρόπο με τον οποίο εξαρτώνται τα ΜΜΕ από την εξουσία, το σκοπό που δίνονται τα χρήματα:

«Εγώ, τα χρήματα τα πληρώνω από την τσέπη μου, τουλάχιστον αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς» είπε για τις προεκλογικές του δαπάνες, χτυπώντας θεατρικά το χέρι του στο βάθρο.

Ο κ. Ριζόπουλος ήρθε σε αντιπαράθεση με τηλεοπτικούς σταθμούς, λέγοντας ότι έχει προσφύγει στο ΕΣΡ για τον τρόπο με τον οποίο καλύπτουν τις δραστηριότητες της παράταξης. Στην ομιλία του είχε κάμποσες νουθεσίες και «κουνήματα δαχτύλου» προς τα τοπικά μέσα, καθώς και τις οριακές προειδοποιήσεις για το «πώς θα γίνονται οι δουλειές» αν είναι αυτός περιφερειάρχης τον Σεπτέμβριο. Σε γενικές γραμμές πάντως, φάνηκε ότι έχει στο μυαλό του ένα «εξαρτησιακό σχήμα» για την ενημέρωση, στην οποία έχει δραστηριοποιηθεί ως επιχειρηματίας.

Ακόμα, δήλωσε ταύτιση με το… αινιγματικό ποστ του Γιώργου Σαββίδη «Με παίζετε πισώπλατα, σας παίζω στα ίσια και πάλι χάνετε». Όπως και ο κ. Σαββίδης, έτσι και ο κ. Ριζόπουλος μάλλον έδωσαν αφαιρετική διάσταση στη φράση.

Κάλεσε τον περιφερειάρχη σε debate, βάζοντας στην κουβέντα και τον… Νίκο Αλέφαντο: «’Ντιμπέι ρε’ όπως είπε και ο Αλέφαντος» είπε χαρακτηριστικά και έδωσε χαρακτηριστικά «μονομαχίας στο Ελ Πάσο», όντας για μια ακόμα φορά παρεξηγήσιμος στις θέσεις του για τη γλώσσα κ.λπ.: «Debate όπου θέλει (σ.σ. ο Καχριμάνης): στην πλατεία, στην πλατεία του Μετσόβου, στο σπίτι του, σε όποια γλώσσα θέλει, όποτε θέλει», είπε.

Άφησε αιχμές για τις ελληνοποιήσεις, προειδοποιώντας ότι «τη μέρα των εκλογών θα είμαι στην πλατεία στο Κεφαλόβρυσο για να δω ποιος ταΐζει τους αγαπημένους μας καλεσμένους για να ψηφίσουν».

Σε ό,τι αφορά τις… μπριζόλες τέλος, ο κ. Ριζόπουλος τις χρησιμοποίησε, όπως και τις μπύρες, όπως περίπου και ο Νίκος Αλέφαντος όταν δείχνει τα συστήματα στο καφενείο, προκειμένου να περιγράψει πώς «κατέκτησε το κοινό» σε ένα καφενείο στη Γκρίκα. Εκεί λοιπόν η παράταξη είχε κλείσει το χώρο για να κάνει εκδήλωση και ένας πελάτης, μπήκε, παρήγγειλε μια μπριζόλα, κάθισε με πλάτη στον κ. Ριζόπουλο και ήπιε και δύο μπύρες (πάντα σύμφωνα με την ακριβή περιγραφή του υποψηφίου). Στο τέλος όμως, συμμετείχε και αυτός στη συζήτηση…

ΣΧΟΛΙΑ
Nikos Dallas
Φαίνεται καθαρά ότι ο συντάκτης του άρθρου παλινδρομεί προςωπικα στη ΡΟΗ των χρημάτων του περιφερειάρχη κ για αυτό μέμφεται τον Ριζοπουλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3