ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αντιπολίτευση μέσω… διαλέκτων

Εικόνα του άρθρου Αντιπολίτευση μέσω… διαλέκτων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2019, 17:04
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τη συνάντησή του με έναν υποψήφιο δήμαρχο χρησιμοποίησε ως αφορμή ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος για να κάνει δηλώσεις που αν μη τι άλλο, είναι «συζητήσιμες». 

Μετά τη συνάντησή του με τον υποψήφιο δήμαρχο Κόνιτσας Βασίλη Σπανό, ο κ. Ριζόπουλος χαρακτήρισε «εθνικό κάστρο» την Κόνιτσα και συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος με τις προ ημερών δηλώσεις-προειδοποιήσεις προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε πως «το να ερημώσει ένα προπύργιο της χώρας μας ακριβώς στα σύνορα με άλλη χώρα είναι και εθνικά επικίνδυνο». 

Βέβαια, η εμπόλεμη κατάσταση με την Αλβανία έχει αρθεί προ καιρού…

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ζήτησε από τον κ. Σπανό «επί τη αναλήψει των καθηκόντων του το πρώτο πράγμα που θα κάνει να είναι η λήξη της παραχώρησης των δημοσίων κτιρίων για τη διδασκαλία διαφόρων διαλέκτων εκεί, για το θεωρώ και αυτό εθνικά επικίνδυνο».

Αφενός όμως ο Δήμος Κόνιτσας δεν έχει δικαιοδοσία στη συγκεκριμένη παραχώρηση, αφετέρου οι νύξεις του κ. Ριζόπουλου έχουν να κάνουν και με υποψηφιότητες με το συνδυασμό Καχριμάνη…

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κ. Ριζόπουλος με τις δηλώσεις του δεν «πατάει» σε επικίνδυνα σημεία, σε μια περιοχή όπου και γίνονται ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά και έχει παρουσιάσει έξαρση εθνικιστικής δράσης πρόσφατα

Άφησε επίσης αιχμές κατά του νυν δημάρχου κ. Παπασπύρου (που φέρεται να έχει τη στήριξη Καχριμάνη), λέγοντας πως «καταλαβαίνω ότι ο δήμαρχος επέλεξε λόγω της διαφωνίας σε καίρια ζητήματα σε ό,τι αφορά την απομόνωση είτε την πολιτισμική είτε των υποδομών να μη μας συναντήσει. Αυτό το συναντήσαμε και στη Ζίτσα γιατί θέσαμε ανοιχτά το θέμα των δικών του ευθυνών στα ζητήματα του Θεογέφυρου».

Ο κ. Σπανός από την πλευρά του πάντως μίλησε για άλλα ζητήματα και δεν υπεισήλθε σε «εθνικά θέματα».

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των «Οριζόντων Ηπείρου», ο κ. Σπανός (του οποίου η υποψηφιότητα στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ και τον ΣΥΡΙΖΑ) έθεσε μεταξύ άλλων το θέμα της δυσκολίας δραστηριοποίησης νέων επαγγελματιών, τις οδικές συνδέσεις με το Καλπάκι και την πρόσβαση προς Δίστρατο-Βασιλίτσα κ.ο.κ.  και πρόσθεσε ότι «όντως λοιπόν η περιοχή μας είναι απομονωμένη από οδικούς άξονες και δεν μπορούμε προφανώς να μιλάμε για οποιαδήποτε αναπτυξιακή προοπτική εάν δεν μιλήσουμε πρώτα για τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης από το κέντρο προς την περιφέρεια».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back