Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Όταν έρχονται οι φίλοι μας» από το Ανοιχτό Παράθυρο

Εικόνα του άρθρου «Όταν έρχονται οι φίλοι μας» από το Ανοιχτό Παράθυρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2020, 03:09
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια παράσταση θεάτρου Playback με τίτλο «Όταν έρχονται οι φίλοι μας» διοργανώνει το «Ανοιχτό Παράθυρο» την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στην αυλή του «Θυμωμένου Πορτραίτου» (Καποδιστρίου 20), με ελεύθερη είσοδο.

Το Playback είναι ένα είδος θεάτρου εμψύχωσης που ξεκίνησε από την Αμερική (Jonathan Fox & Jo Salas, 1973) και αναπτύχθηκε σε διάφορες χώρες του κόσμου την τελευταία εικοσαετία. Συνδυάζει το σωματικό θέατρο με τις τεχνικές που προκύπτουν από τη δραματοθεραπεία, το ψυχόδραμα και το κοινωνικό θέατρο. Αποτελεί ένα θεατρικό δρώμενο κατά το οποίο ένας θίασος αναλαμβάνει να αναπαραστήσει ιστορίες και αφηγήσεις των θεατών.

Η επικοινωνία μεταξύ θεατών και ηθοποιών γίνεται με τη βοήθεια ενός συντονιστή-σκηνοθέτη ο οποίος είναι παρών στο δρώμενο και αντλεί θεματικό υλικό από το κοινό για να το αναπαραστήσουν οι ηθοποιοί μέσω αυτοσχεδιασμού. Ο αυτοσχεδιασμός περιλαμβάνει ήχους, κίνηση, διάλογο, χρήση αντικειμένων, μουσική, τραγούδι και φωτισμούς.

Ομάδα Memento: Κατερίνα Βαλαή, Αντιγόνη Γεωργακοπούλου, Νεφέλη Γκλέζου, Χριστίνα Δάλλα, Γωγώ Κατσούδα, Κωνσταντίνα Κωνσταντοπούλου, Ιωάννα Νούση, Ευαγγελία Σιούτη, Φωτεινή Τσιακλάγκανου

Φίλοι που στηρίζουν: Μιχαήλ Παππάς, μουσικός-παιδαγωγός, Κωνσταντίνα Καμπουράκη, εικαστικός-παιδαγωγό. Συντονίστρια: Βίκυ Βάββα, MSc Ψυχικής Υγείας, ψυχοθεραπεύτρια, παιδαγωγός θεάτρου, παιγνιοθεραπεύτρια.

Κράτηση θέσης απαραίτητη: τηλ. 6940045453 (Βίκυ Βάββα).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back