Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος στο Ζαγόρι

Εικόνα του άρθρου Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος στο Ζαγόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/08/2019, 21:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η πρώτη δημοτική αρχή που ορκίστηκε στο νομό Ιωαννίνων έγινε η δημοτική αρχή Ζαγορίου, υπό τον Γιώργο Σουκουβέλο. Μια βδομάδα πριν την ανάληψη των καθηκόντων, το νέο δημοτικό συμβούλιο και ο νέος δήμαρχος ορκίστηκαν στους Ασπράγγελους, παρουσία φορέων, αλλά και πολλών στελεχών της ΝΔ, μιας και ο κ. Σουκουβέλος είναι μέλος του κόμματος: η βουλευτής Μαρία Κεφάλα, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας, ο πρώην γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης κα. Μηνύματα έστειλαν μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και η υπεύθυνη του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.

Παρών ήταν και οι εκλεγέντες δήμαρχοι Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.

Ο κ. Σουκουβέλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε τις προσπάθειες και το έργο των προηγουμένων δημάρχων και δημοτικών αρχών. Χτίζουμε πάνω σε αυτό. Κρατάμε τα θετικά, είμαστε όμως προσηλωμένοι στην υλοποίηση του δικού μας προγράμματος».

Ο απερχόμενος δήμαρχος Βασίλης Σπύρου ευχήθηκε «Καλή και δημιουργική θητεία» και έκανε έναν απολογισμό της θητείας.

Σε ό,τι αφορά την στάση της παράταξής του ως αντιπολίτευση, σημείωσε ότι  θα στηρίζει προσπάθειες που θα κατατείνουν προς όφελος της περιοχής, θα συμφωνεί και θα αγωνίζεται μαζί με τη νέα Δ.Α. για ό,τι θεωρεί καλό για τον τόπο. «Βεβαίως, θα ασκείται και κριτική σε θέματα που κατά την γνώμη της παράταξης δεν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση».

 

Στο νέο 17μελες dημοτικό sυμβούλιο του Δήμου Ζαγορίου με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών κατέλαβαν, 7 έδρες η παράταξη του Δημάρχου Γιώργου Σουκουβέλου και από 5 έδρες οι άλλες δυο με επικεφαλής τους Βασίλη Σπύρου και Λεωνίδα Τσουμάνη.

Η σύνθεση του νέου dημοτικού sυμβουλίου έχει ως εξής:

«ΖΑΓΟΡΙ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»(έδρες 7): Γεώργιος Τσουμάνης, Ανδρέας Γκρουϊδης, (Δ.Ε. Τύμφης), Ιωάννης Τσαπάρης, Θεοχάρης Λαδιάς (Δ.Ε. Κεντρικού Ζαγορίου), Ηλίας Κίτσιος, Αναστάσιος Περιστέρης, Παναγιώτης Ρούσκας (Δ.Ε. Ανατολικού Ζαγορίου).

«ΕΝΙΑΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΖΑΓΟΡΙΟΥ»(έδρες 5): Βασίλειος Σπύρου (ως επικεφαλής), Κωνσταντίνος Κούλας (Δ.Ε. Ανατολικού Ζαγορίου), Δημήτριος Φερεντίνος, Σταύρος Τζόκας (Δ.Ε. Κεντρικού Ζαγορίου), Αγγελική Ράπτη (Δ.Ε. Βοβούσας).

«ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ»(έδρες 5): Λεωνίδας Τσουμάνης (ως επικεφαλής), Ηλίας Ράπτης (Δ.Ε. Τύμφης), Αχιλλέας Τσουμάνης (Δ.Ε. Παπίγκου), Ελευθέριος Ζαρκάδας (Δ.Ε. Κεντρικού Ζαγορίου), Ευτύχιος Μαλανδράκης (Δ.Ε. Ανατολικού Ζαγορίου).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back