Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης (upd)

Εικόνα του άρθρου Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της κυβέρνησης (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2018, 15:04
ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορκίστηκαν, με πολιτικό όρκο, στο Προεδρικό Μέγαρο τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Γιάννης Δραγασάκης που παραμένει και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ορκίστηκε υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Στη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ορκίστηκε ο Δημήτρης Βίτσας.

Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας θέση που κατείχε έως σήμερα ο κ. Βίτσας, ορκίστηκε ο Φώτης Κουβέλης.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος έως σήμερα διατελούσε ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ ορκίστηκε υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ο Κωνσταντίνος Στρατής ορκίστηκε υφυπουργός στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Υφυπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ορκίστηκε η Μερόπη Τζούφη.

«Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα», δήλωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας, Μερόπη Τζούφη, προσερχόμενη στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία. 

Όπως είπε στους δημοσιογράφους, για την ίδια ήταν σαν μια επιστροφή στην παιδική της ηλικία όπου προσπαθούσε να είναι καλή μαθήτρια και να εξελίσσεται.


Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υποδέχθηκε πριν από λίγο τη νέα υφυπουργό, Μερόπη Τζούφη, με τον υπουργό, Κώστα Γαβρόγλου, να της εύχεται υπομονή και δύναμη.

«Είναι τιμή για μένα η απόφαση του πρωθυπουργού, αλλά και του υπουργού να με προτείνει για την ανάληψη της θέσης αυτής» είπε η κ. Τζούφη προσθέτοντας ότι με τον υπουργό τούς ενώνουν κοινοί αγώνες στον χώρο της τριτοβάθμιας.

Η νέα υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα επιδείξει εργατικότητα και εξέφρασε την ελπίδα «με συλλογική προσπάθεια, να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις που έχουμε ανάγκη, τόσο εμείς, αλλά κυρίως η νέα γενιά».

«Αισθάνομαι βαρύ το καθήκον» κατέληξε.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back