Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ορίζοντες» με αρχιτεκτονικές προτάσεις

Εικόνα του άρθρου «Ορίζοντες» με αρχιτεκτονικές προτάσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/10/2017, 16:32
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για μία εβδομάδα, από 6 έως 12 Οκτωβρίου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλιά σφαγεία, θα φιλοξενείται μια ιδιαίτερη έκθεση με τίτλο «Ορίζοντες», υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών.

Η έκθεση αυτή έρχεται να αναδείξει αρχιτεκτονικές μελέτες και διπλωματικές εργασίες φοιτητών για την πόλη των Ιωαννίνων, οι οποίες συνηθίζεται να μένουν σφραγισμένες σε κάποια συρτάρια και ανεκπλήρωτες, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής η οποία αποτελεί από τη Βίρνα Κούτλα και την Ασημίνα Παρασκευοπούλου, αρχιτέκτονες μηχανικοί και οι δύο. Με τους «Ορίζοντες», οι διοργανωτές ευελπιστούν να τεθεί η βάση για έναν γόνιμο διάλογο ανάμεσα στην πόλη, τους πολίτες και τους σχεδιαστές της.

Στα παλιά σφαγεία λοιπόν θα παρουσιαστεί μία σειρά αρχιτεκτονικών σκέψεων, προτάσεων, λύσεων και οραμάτων όπως αυτές μετουσιώθηκαν σε φοιτητικές διπλωματικές εργασίες. «Η αρχιτεκτονική πρόθεση και σαφήνεια, η αισθητική απεικόνιση των αρχιτεκτονικών ποιοτήτων, καθώς και η ένταξη των προτάσεων στο ευρύτερο γεωμορφολογικό, πολιτιστικό και οικιστικό περιβάλλον, αποτέλεσαν κριτήρια επιλογής των διπλωματικών εργασιών» τονίζεται. Οι «Ορίζοντες» συνθέτονται από δώδεκα προτάσεις, οι οποίες μέσα από σχέδια, μακέτες και σκίτσα προβάλλουν τις ιδέες των σχεδιαστών, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν το έργο που συντελείται στους κόλπους των αρχιτεκτονικών σχολών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στις 19:00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back