ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οριστικός ανάδοχος για τον βιολογικό καθαρισμό Αρίστης

Εικόνα του άρθρου Οριστικός ανάδοχος για τον βιολογικό καθαρισμό Αρίστης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/12/2023, 10:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «Εργοδυναμική Πατρών», η εταιρία που έχει αναλάβει τα μεγαλύτερα οδικά έργα στην περιοχή, είναι η οριστική ανάδοχος ενός μικρότερου έργου: Του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και εγκατάστασης λυμάτων στην Αρίστη του Δήμου Ζαγορίου».

Στον εν λόγω διαγωνισμό του έργου, με προϋπολογισμό 1,88 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), συμμετείχαν δύο εταιρίες. Η κοινοπραξία «Εργοδυναμική Πατρών ΑΤΕ-Αμφίαλος ΟΕ» έδωσε τη μεγαλύτερη έκπτωση: 13,66% (ποσό προσφοράς 1.625.195, χωρίς ΦΠΑ).

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της ΕΕ, υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου.

Η Τοπική Κοινότητα Αρίστης δεν διαθέτει κεντρικό δίκτυο αποχέτευσης και ο πληθυσμός εξυπηρετείται με βόθρους. Η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων θα κατασκευαστεί σε απόσταση 500 μέτρων από τα όρια του οικισμού. «Η εγκατάσταση του συστήματος, κρίνεται εξαιρετικά σημαντική, καθώς αποσκοπεί στη βελτίωση της υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής του οικισμού. Επιπλέον, η διάθεση των επεξεργασμένων λυμάτων με πολύ λιγότερο ρυπαντικό και μολυσματικό φορτίο σε σχέση με τα ανεπεξέργαστα, είναι εμφανές ότι θα βελτιώσει άμεσα και τις συνθήκες διαβίωσης των ειδών χλωρίδας και πανίδας στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού» αναφέρεται σε σχετική εισήγηση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back