ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Όργιο ψέματος»

Εικόνα του άρθρου «Όργιο ψέματος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2020, 16:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος Εστιακών Φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του οποίου 23 μέλη του συνελήφθησαν και πήραν τακτική δικάσιμο με πολλές κατηγορίες, περιγράφει τι ακριβώς συνέβη χτες το απόγευμα και πώς δέχθηκε την αστυνομική επίθεση.

Καταρχάς, τονίζει ότι στο μπλοκ εστιακών-σχολής Καλών Τεχνών, οι συμμετέχοντες-ουσες τηρούσαν τα υγειονομικά μέτρα (μάσκες κ.λπ.). Ωστόσο, η αστυνομία έκοψε πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, μεταξύ άλλων.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι «η αστυνομία επιτέθηκε με μανία με τα γκλομπ, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις φοιτητές, δυο στο κεφάλι και έναν στα πλευρά, ενώ συνολικά μεταφέρθηκαν έξι στο νοσοκομείο με θλαστικά τραύματα».

Χαρακτηρίζει «χαλκευμένες» τις  κατηγορίες και για «όργιο ψέματος» την αστυνομία: «Δεν δίστασε να τους φορτώσει και με πρόστιμο 900 ευρώ, επειδή υποτίθεται ‘δεν φορούσαν μάσκα’ και επίσης κάνει λόγο για 60 άτομα με κράνη (!), ενώ δεν είχαν κανένας απολύτως, αυτό μαρτυρείται και από το γεγονός ότι αρκετοί φοιτητές πήγαν στο νοσοκομείο με ανοιγμένα κεφάλια και κακώσεις, από τα μανιασμένα χτυπήματα των αστυνομικών».

Το περιεχόμενο του αστυνομικού δελτίο βρίθει ανακριβειών και ανατρέπεται σε πολλά σημεία του από το ρεπορτάζ.

Σχετικό βίντεο, εδώ:


Οι εστιακοί συνεχίζουν με το πώς αντιμετωπίστηκαν στην αστυνομία οι προσαχθέντες-είσες:

«Δεν τους ανέφεραν τον λόγο προσαγωγής τους και τους κρατούσαν παράνομα στο τμήμα, χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες για πάνω από 10 ώρες. Σχεδόν σε όλη την διάρκεια της παραμονής τους, τούς αρνήθηκαν την παρουσία δικηγόρων. Πολλοί συνάδελφοι λόγω των άγριων ξυλοδαρμών χρειάζονταν άμεση ιατρική βοήθεια, που δεν τους παρασχέθηκε ποτέ από την αστυνομία, η οποία παίζοντας με την υγεία τους, τους έλεγαν χαρακτηριστικά: ‘Διαλέξτε εσείς ποιοι θα πάνε νοσοκομείο, μέχρι δύο’ (!)  Ταυτόχρονα, καμία προσοχή και μέριμνα δεν υπήρξε από την πλευρά της αστυνομίας για τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, που με ‘ζήλο’ προασπίζεται. Αυτοί ήταν που δεν φορούσαν μάσκα, ενώ είχαν στριμώξει πάνω από 24 άτομα μέσα σε ένα κελί…».

Ο σύλλογος καταδικάζει «το όργιο βίας και καταστολής, τις συλλήψεις και τον ξυλοδαρμό συναδέλφων μας από τις αστυνομικές δυνάμεις και απαιτούμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών. Η ανίκανη και εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντί να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να πάρει πραγματικά μέτρα προστασίας, μαζί με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., απαγόρευσαν, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση, τις συγκεντρώσεις άνω των τριών ατόμων ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου. Σε όλη την Ελλάδα, η αστυνομία επιτέθηκε με περισσή βιαιότητα, με αύρες, χημικά και κρότου λάμψης για να διαλύσει οποιαδήποτε απόπειρά συγκέντρωσης τιμής και μνήμης της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η Αστυνομία, στις 17 Νοέμβρη του 2020, τίμησαν και μιμήθηκαν την 

Καλούν κάθε φοιτητικό σύλλογο, σωματείο, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, όλους τους φοιτητές και τους εργαζόμενους, «να καταγγείλουν και να καταδικάσουν την στάση της αστυνομίας και να σταθούν αλληλέγγυοι στους 23 διωκόμενους φοιτητές» και ζητούν απόσυρση των κατηγοριών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3