Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

H αστυνομία είδε «βία κατά υπαλλήλων»

Εικόνα του άρθρου H αστυνομία είδε «βία κατά υπαλλήλων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/11/2020, 01:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δική της εκδοχή, η οποία δεν συμφωνεί με όσα έγιναν στην πραγματικότητα, δίνει η αστυνομία των Ιωαννίνων για το σημερινό περιστατικό στη Δομπόλη. Καταρχάς, η αστυνομία έκανε 23 συνολικά συλλήψεις, από μια ομάδα περίπου 40 εστιακών φοιτητών.

Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «ομάδα περίπου 60 ατόμων, που έφεραν κράνη, εξήλθαν από τις φοιτητικές εστίες στο Λόφο Περιβλέπτου, με σκοπό να πραγματοποιήσουν πορεία προς στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Οι αστυνομικοί τούς απηύθυναν συστάσεις όμως δέχθηκαν επίθεση με καδρόνια και πέτρες».

Ωστόσο, ή αστυνομία δεν είναι ακριβής στα περί «πετρών» και «επίθεσης». Παρότι οι διαδηλωτές ξυλοκοπήθηκαν ανελέητα, χωρίς «διαπραγματεύσεις», με αποτέλεσμα δύο από αυτούς να διακομιστούν τραυματίες-ο ένας σοβαρότερα-, βρίσκονται τώρα κατηγορούμενοι για τα εξής, κατά περίπτωση, αδικήματα: διατάραξη κοινής ειρήνης, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, βία κατά υπαλλήλων, σωματική βλάβη, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παραβάσεις περί όπλων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν και δύο αστυνομικοί. Προφανώς δεν ήταν σοβαροί οι τραυματισμοί τους, καθώς τα ασθενοφόρα διακόμισαν μόνο τους δύο διαδηλωτές.

Επίσης, η αστυνομία δεν είναι ακριβής και στην περιγραφή της για τα περιστατικά στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου. Αναφέρει ότι «την 16:55 ώρα, αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, απέτρεψαν τη συγκέντρωση περίπου 15 ατόμων. Στη συνέχεια προσέγγισαν το χώρο και άλλα 80 περίπου άτομα από διάφορα σημεία». Αυτό που συνέβη ήταν ότι τα «15 άτομα» ήταν η αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. που κατέθεταν στεφάνι και δεν αποτράπηκαν από την αστυνομία. Οι «80» ήταν περίπου 30 μέλη του σωματείου Οικοδόμων, που ήρθαν από το λόφο Τσιλίκη και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το μνημείο. Εκεί, σημειώθηκαν συμπλοκές και τελικά, 11 προσαγωγές.

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι αστυνομικός που συμμετείχε στις προσαγωγές, δήλωσε μέλος της Χρυσής Αυγής. Το αστυνομικό δελτίο δεν σχολιάζει την καταγγελία.

Συνολικά, στα Γιάννενα έγιναν 61 προσαγωγές και επιβλήθηκαν 14 πρόστιμα.

Στην Ηγουμενίτσα έγιναν προσαγωγές 7 ατόμων και επιβλήθηκαν πρόστιμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back