ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ορειβατικός Ιωαννίνων: «Όχι εισιτήριο στον Όλυμπο»

Εικόνα του άρθρου Ορειβατικός Ιωαννίνων: «Όχι εισιτήριο στον Όλυμπο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2021, 09:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων εκφράζει την κάθετη αντίθεση του στην πρόθεση της κυβέρνησης για επιβολή αντιτίμου 6 ευρώ σε κάθε επισκέπτη, πεζοπόρο και ορειβάτη στον Όλυμπο.

Ο σύλλογος τονίζει τους πρακτικούς και συνταγματικούς, μεταξύ άλλων λόγους και υπενθυμίζει ότι οι φορείς διαχείρισης έχουν υποβαθμιστεί και υποστελεχωθεί περαιτέρω, από το νόμο Χατζηδάκη.

Αμφισβητεί την ανταποδοτική αξία του μέτρου για τη φύση και τον άνθρωπο και τονίζει ότι «περιφρονήθηκαν οι άνθρωποι που ανήκουν στα βουνά. Αγνοήθηκαν οι ορειβατικοί και πεζοπορικοί σύλλογοι, οι ντόπιοι, οι εμπλεκόμενοι φορείς. Πώς να ξέρουν οι άνθρωποι των γραφείων τα βουνά; Πώς να σεβαστούν τόσους μεγάλους ορειβάτες που ανέβηκαν και χάθηκαν στον Όλυμπο; Να νοιώσουν την ιστορία του Ολύμπου; Πώς να διαισθανθούν την ιερότητα των βουνών;».

Σχετικά με τη διάθεση των εσόδων, ο ΟΣΙ αναφέρει ότι «τα λεφτά από τον Όλυμπο (τώρα και μετά θα έρθει η σειρά άλλων βουνών) θα πάνε για να εγκατασταθούν υδροηλεκτρικά και ανεμογεννήτριες στα υπόλοιπα βουνά δηλαδή να καταστρέψουν το 80% των βουνών μας ( σύμφωνα με την ρυθμιστική αρχή ενέργειας ΡΑΕ)» και ότι η ορειβασία και η πεζοπορία, «αυτές θα μείνουν στην σφαίρα του ονείρου αφού τα πλέον τουριστικά βουνά πχ Όλυμπος, Τύμφη θα έχουν εισιτήριο τα δε υπόλοιπα θα έχουν ανεμογεννήτριες που οι τομές των δρόμων τους και τα υλικά εκσκαφής στις πλαγιές θα έχουν χαλάσει τα μονοπάτια, τις πηγές και το ενδιαφέρον των ορειβατών να επισκεφτούν τα βουνά».

(φωτό αρχείου)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back