ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ομοβροντία» κατά του «σούπερ μάρκετ» χειρουργείων στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Ομοβροντία» κατά του «σούπερ μάρκετ» χειρουργείων στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2024, 17:42
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η θέσπιση των «απογευματινών χειρουργείων» στα δημόσια νοσοκομεία, επί πληρωμή, η «λύση» που απεργάστηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης προκειμένου να δημιουργήσει «πεδίο αγοράς» στη δημόσια υγεία, προκαλεί έντονες αντιδράσεις από φορείς και κόμματα.

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση και κάλεσε σε διαμαρτυρία, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχε και η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, σημειώνοντας στην ανακοίνωσή της:

«Η εφαρμογή των ιδιωτικών απογευματινών χειρουργείων αφενός, καταστρατηγεί το εργασιακό ωράριο των ιατρών και νοσηλευτών καθώς θα αναγκάζονται να δουλεύουν 12 και 14 ώρες και αφετέρου, οι πολίτες όπου καλούνται να πληρώνουν την υγειονομική τους περίθαλψη στα δημόσια νοσοκομεία».

Ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων αναφέρει στην ανακοίνωσή του, μεταύ άλλων: «Τη στιγμή που το μεγαλύτερο νοσοκομείο της πόλης μας είναι χωρίς Διοίκηση και η υποστελέχωση έχει χτυπήσει κόκκινο, το μέλημα των τοπικών κυβερνητικών παραγόντων ήταν πως θα οργανώσουν εν κρυπτώ άλλη μια φιέστα των κυβερνητικών επιλογών στην κατεύθυνση της πλήρους ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας κάνοντας πράξη τις πιο στυγνές και ανάλγητες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της νεοδεξιάς κυβέρνησης που λυμαίνεται την χώρα».

Επίσης, η Νέα Αριστερά Ιωαννίνων, στην ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων τα εξής: «Απογευματινά χειρουργεία σε ένα νοσοκομείο που λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να λειτουργήσει όλες τις αίθουσες χειρουργείου κατά το πρωινό ωράριο. Τι ακριβώς έρχεται να λύσει, λοιπόν, η ενεργοποίηση των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων στις ήδη μη λειτουργικές αίθουσες χειρουργείων, λόγω ελλείψεων προσωπικού; Την ολοένα και βαθύτερη εμπορευματοποίηση της δημόσιας Υγείας. Την ολοένα και βαθύτερη εμπέδωση στους ασθενείς ότι πρέπει να πληρώσουν για να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας που έχουν ανάγκη».



ΣΧΟΛΙΑ
Φονιάς
Ότι ψηφίζεις παίρνεις νεοραγια πασιακα μου..Ας προσεχές βΡωμιε
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back