ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρώτο «απογευματινό χειρουργείο» και αντιδράσεις στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Πρώτο «απογευματινό χειρουργείο» και αντιδράσεις στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/03/2024, 12:44
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στα Γιάννενα, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, θα γίνει σήμερα, 15 Μαρτίου.

Ο νέος, επί πληρωμή «θεσμός» στις δημόσιες δομές και υπηρεσίες υγείας που εισήγαγε ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης, είναι ουσιαστικά μια κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης, για την οποία ήδη οι πολίτες φορολογούνται.
Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων κάλεσε σε συγκέντρωση, το μεσημέρι της Παρασκευής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Μετά τα απογευματινά ιατρεία, όπου επίσης υπάρχει καθορισμένο κοστολόγιο για τον ασθενή και την τσέπη του, έρχονται τώρα τα απογευματινά χειρουργεία, ως ένα επόμενο καθοριστικό βήμα στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας μέσα από τα δημόσια νοσοκομεία. Οι συνέπειες και αυτού του μέτρου θα είναι εξοντωτικές για τον λαό και την υγεία του. Όποιος δεν έχει να πληρώσει, θα συνεχίσει να στοιβάζεται στις λίστες των τακτικών χειρουργείων περιμένοντας μάταια τη σειρά του, αφού πολλές επεμβάσεις έχουν αναμονή ετών».

Σημειώνει δε ότι «εξασφαλίζουν μάλιστα εγγυημένη πελατεία στα επί πληρωμή χειρουργεία, αν υπολογίσει κανείς ότι σήμερα εκκρεμούν πάνω από 100.000 επεμβάσεις. Από τα 150.000 περιστατικά που καταγράφονταν στη λίστα μετά την εκκαθάριση, ένα 38% στράφηκε στον ιδιωτικό τομέα επειδή δεν μπορούσε να περιμένει άλλο».

Επίσης, καλεί τα σωματεία στη σύσκεψη της ΕΙΝΗ που θα γίνει στις 20 Μαρτίου, στις 18.00, στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back