ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ομιλίες, μουσική και ταινία

Εικόνα του άρθρου Ομιλίες, μουσική και ταινία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2023, 12:50
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tην τελευταία του εκδήλωση για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2022 διοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο του Εργαστηρίου «Φιλοσοφία και Κινηματογράφος» και του αφιερώματος στην  Τεχνητή Νοημοσύνη, την Κυριακή 7 Μαΐου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 19:00 με ομιλίες του Νίκου Τζανάκη, ακαδημαϊκού υπότροφου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), και του Χρήστου Παπαδόπουλου, σύμβουλου πολιτιστικών θεμάτων του Δήμου Ιωαννιτών. Θα συμμετάσχει το κουαρτέτο του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων: Γεράσιμος Λώλης, βιολί, Αλέξανδρος Λώλης, βιολί, Γιώργος Χλίτσιος, βιόλα, Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, βιολοντσέλο.

Στις 20:30 θα προβληθεί η ταινία «Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή» (1928) σε σκηνοθεσία Dziga Vertof.

Η ταινία περιγράφει την αστική ζωή της μετα-επαναστατικής Ρωσίας, το 1929. Πρωταγωνιστής είναι ένας οπερατέρ, που μετακινείται συνέχεια στη Μόσχα παρατηρώντας τους τρόπους ζωής και καταγράφοντας φαινομενικά ασύνδετες εικόνες της πόλης, οι οποίες, όμως, συνθέτουν σαν παζλ την πολυπλοκότητα της καθημερινής ζωής. Ο άνθρωπος με την κινηματογραφική μηχανή ακολουθεί τους πολίτες στις καθημερινές τους δραστηριότητες, στη δουλειά, στις παρελάσεις, στα νοσοκομεία, στα αεροδρόμια, στις διαδηλώσεις, αλλά και στη διασκέδασή τους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back