Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ομηρία υπό την απειλή όπλου

Εικόνα του άρθρου Ομηρία υπό την απειλή όπλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/07/2019, 12:34
ΗΠΕΙΡΟΣ

Δικογραφία κατά επτά ανδρών σχημάτισαν οι αρχές, για την υπόθεση ομηρίας μεταναστών στην Άρτα. Η αστυνομία εντόπισε και απελευθέρωσε χτες δεκατέσσερα συνολικά άτομα που κρατούνταν με τη βία από τους «επτά» σε μια παλιά μονάδα παραγωγής στην Άρτα, της οποίας ο ιδιοκτήτης, συνελήφθη επίσης.

Την επιχείρηση έφεραν σε πέρας η αστυνομία της Άρτας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. Θεσσαλονίκης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Πρέβεζας, ενώ συνεργάστηκαν τα τμήματα Ασφάλειας Λιβαδειάς και Θηβών.

Οι επτά συλληφθέντες που κρατούσαν τους δεκατέσσερις ομοεθνείς τους, ζητώντας επιπλέον χρήματα από τους συγγενείς τους για να τους απελευθερώσουν, κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, αρπαγή, παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, παράνομη οπλοκατοχή και πρόκληση σωματικών βλαβών.  

Ο Έλληνας ιδιοκτήτης της επιχείρησης, κατηγορείται για συνέργεια. Οι πέντε εκ των δραστών συνελήφθησαν επί τόπου, ενώ δύο ακόμα που θεωρούνται αρχηγοί της οργάνωσης, συνελήφθησαν στην Ανέζα.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι άνθρωποι που κρατούνταν όμηροι, κατέβαλαν χρηματικά ποσά σε μέλη του κυκλώματος για την παράνομη μεταφορά τους από το Πακιστάν στην Ελλάδα, ενώ στη συνέχεια κρατούνταν με τη χρήση βίας, προκειμένου συγγενικά τους πρόσωπα να τους αποστείλουν επιπλέον χρήματα (τα οποία κυμαίνονταν  από 1.500 ως 10.000 ευρώ), τα οποία θα παρέδιδαν στο κύκλωμα για την απελευθέρωσή τους.

Σημειώνεται ότι οι παθόντες, κατά την κράτησή τους, υπέστησαν βαριές και επικίνδυνες σωματικές  βλάβες από τα μέλη του κυκλώματος ενώ οι δράστες τους είχαν αφαιρέσει με τη βία, χρήματα, τιμαλφή και κινητά τηλέφωνα που είχαν στην κατοχή τους.

Στο χώρο βρέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι, μαχαίρι και σουγιάς, κοσμήματα και ένα αυτοκίνητο.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back