ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όλυ Τσουμάνη: «Οι διακοπές νερού ξεπερνούν τις 30 ώρες»

Εικόνα του άρθρου Όλυ Τσουμάνη: «Οι διακοπές νερού ξεπερνούν τις 30 ώρες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/07/2023, 15:28
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με αφορμή τις διακοπές νερού στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη, τονίζει σε δήλωσή της ότι οι διακοπές ξεπερνούν τις 30 ώρες και αποδίδει ευθύνη, τόσο στη σημερινή, όσο και στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

«Δεν φρόντισαν για στοιχειώδη πράγματα όπως η αδειοδότηση και ο έλεγχος ων γεωτρήσεων, δεν πήραν μέτρα για την υποστελέχωση της ΔΕΥΑΙ, για την δημιουργία τεχνικών έργων που να διευκολύνουν την υδροδότηση της πόλης όσο και αν αυξηθεί ο πληθυσμός στο μέλλον και φυσικά μέτρα για τη μείωση του κόστους του νερού» τονίζει.

Επίσης, καταγγέλλει ότι κανείς από τους υποψήφιους δημάρχους «δεν τολμά καν να θίξει την ουσία του προβλήματος που είναι η εμπορευματοποίηση του νερού που θα έπρεπε να είναι κοινωνικό αγαθό».

Στο μεταξύ, το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι στο Ροδοτόπι, το νερό κόπηκε για πάνω από ένα 24ωρο, σε συνθήκες καύσωνα. «Είναι μεγάλες και διαχρονικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που ενώ, υποκριτικά, μιλούν για ‘νερό δημόσιο αγαθό’ το διαχειρίζονται στη λογική της εμπορευματοποίησης, της επιχειρηματικής δράσης και του κέρδους», τονίζει και ζητάνε μέτρα από τον Δήμο Ζίτσας και την Περιφέρεια Ηπείρου και αποζημίωση των νοικοκυριών.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back