Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όλοι στηρίζουν τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Εικόνα του άρθρου Όλοι στηρίζουν τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2022, 21:50
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας (ή, λόγω και του μεγάλου χορηγού, ο «ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας») ήρθε και στα Γιάννενα για μια παρουσίαση.

Η παρουσίαση της διοργάνωσης στην πόλη, όπου θα τερματίσει ανήμερα της Πρωτομαγιάς ο ποδηλατικός γύρος, έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου παρουσίας των υφυπουργών Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και Περιβάλλοντος Γιώργου Αμυρά, του περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και των δημάρχων Ιωαννίνων και Μετσόβου, Μωυσή Ελισάφ και Κώστα Τζαφέα αντίστοιχα.

Ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε το αθλητικό αυτό γεγονός «την καλύτερη επένδυση στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της χώρας μας» όπως και το «καλύτερα επενδεδυμένο κεφάλαιο για την τουριστική προβολή της Ελλάδας». Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο αποτύπωμα μίας τέτοιας διοργάνωσης στην οικονομία, φέρνοντας ως παράδειγμα το Ράλυ Ακρόπολης.

«Η φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων κινητροδοτεί, προάγει, επιπλέον, την άσκηση, την βελτίωση και τη σωματική υγεία. Έχουμε ανάγκη διαρκώς τα νέα μηνύματα υπέρ της σωματικής εξάσκησης, ιδιαίτερα όταν τα νέα στον τομέα της παχυσαρκίας στη χώρα μας είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά» είπε ο υφυπουργός εμπλέκοντας και θέμα της υγείας.

Ο κ. Αμυράς μίλησε επίσης για τα οφέλη αυτής της διοργάνωσης: «Δέκα χρόνια περιμέναμε να πέσει μία στάλα βροχής στον ποδηλατικό κήπο, και είχαμε την χαρά να έρθει ο Λευτέρης Αυγενάκης να μας δώσει την ευκαιρία μας. Εκατομμύρια μάτια θα βρίσκονται πάνω στον Νομό μας, και από τους τηλεοπτικούς δέκτες αλλά και από τα social media. Μεγάλη τιμή που θα έχουμε τον τερματισμό και τα εκατομμύρια ζεύγη ματιών, των εν δυνάμει τουριστών και φίλων της ποδηλασίας που θα μας παρακολουθούν εκείνες τις μέρες».

Ο κ. Καχριμάνης εμφανίστηκε και αυτός ιδιαίτερα χαρούμενος. «Όλοι μαζί, στον τερματισμό, την Πρωτομαγιά θα ‘πιάσουμε τον Μάη’, όπως εμείς εδώ στην Ήπειρο ξέρουμε, πιάνοντας τα κλωνάρια της οξιάς που τότε ανθίζουν. Ο τόπος μας κερδίζει πολύπλευρα και με έργα υποδομής και τουριστικά».

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Ελισάφ ευχαρίστησε τον υφυπουργό Αθλητισμού για την επιλογή των Ιωαννίνων ως πόλης τερματισμού: «Επισημαίνω τη μεγάλη διαθεσιμότητα και σε εθελοντές. Εμείς ως Δήμος συμμετέχουμε με βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο και έχουμε σειρά δράσεων για να αναδείξουμε το event. Επιδιώκουμε την ενσωμάτωση του ποδηλάτου στην καλύτερη ζωή των πόλεων. Δική μας φιλοδοξία είναι να είμαστε πρωτοπόροι στη βιώσιμη κινητικότητα». Προς το παρόν, βέβαια, το ποδήλατο δεν είναι και τόσο ενσωματωμένο στην πόλη των Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Μετσόβου κ. Τζαφέας δεσμεύτηκε να συμβάλει με όλα τα μέσα στην επιτυχία του ποδηλατικού γύρου, καθώς θα συμβάλλει στην τουριστική προβολή της περιοχής.

Από την οργανωτική επιτροπή Cycling Greece ο πρόεδρος Γιώργος Λεβεντάκης και ο διευθυντής των Παράλληλων Δράσεων Θάνος Γεωργίου εξήγησαν το αγωνιστικό και το ψυχαγωγικό/εκπαιδευτικό κομμάτι του Ποδηλατικού Γύρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back