ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλοι πήγαν στη Philoxenia

Εικόνα του άρθρου Όλοι πήγαν στη Philoxenia
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/11/2021, 17:38
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην έκθεση Philoxenia πήραν μέρος η Ένωση Ξενοδόχων, η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Σύσσωμοι διαφήμισαν την Ήπειρο ως «προορισμό 4 εποχών», προσπαθώντας να επεκτείνουν την τουριστική αγορά που αυτή τη στιγμή, αφορά πολύ συγκεκριμένες εποχές του χρόνου, ανά περιοχή (και όχι όλες).

Ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης είπε σε δηλώσεις του ότι η Ήπειρος «διαθέτει πανάρχαιο πολιτισμό, πανέμορϕες ακτές,  εκπληκτική ϕύση, πλούσια θρησκευτική κληρονομιά, ανεξάντλητες δυνατότητες στον τομέα των εναλλακτικών δραστηριοτήτων και γαστρονομία που βασίζεται στα ποιοτικά τοπικά προϊόντα».

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας επισκέφθηκε και πάλι το περίπτερο της Ηπείρου, αυτή τη φορά σε ελληνικό έδαφος, μετά την έκθεση του Λονδίνου και είπε και αυτός ότι «η Ήπειρος με τις ομορφιές που διαθέτει, είναι ένας από τους σημαντικότερους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς και θα συμπεριλαμβάνεται στην καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ για τον χειμερινό τουρισμό και την ανάδειξη των ειδικών μορφών τουρισμού που θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο». 

Οι ξενοδόχοι από την πλευρά τους έκαναν επιχειρηματικές συναντήσεις και στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά ο ΕΟΤ θα τρέξει καμπάνια 5 εκατομμυρίων ευρώ που θα αφορά μόνο τον χειμερινό τουρισμό και την ηπειρωτική Ελλάδα. Παράλληλα, άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την προβολή των προορισμών city break που βρίσκονται στην χώρα μας, μέσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και τα Ιωάννινα».

Συζήτησαν μεταξύ άλλων το πολύ αυξημένο κόστος, λόγω των ακριβών τιμολογίων στην ενέργεια και επίσης, πήραν τη διαβεβαίωση ότι τοπ νομοσχέδιο για τη δημιουργία των Οργανισμών Διαχείρισης Προορισμών (DMMO’S) πηγαίνει προς ψήφιση εντός των ημερών.

«Φιλοξενούμενος» της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν και ο Δήμος Ιωαννιτών, σε… πλήρη ανάπτυξη, καθώς στην έκθεση βρέθηκαν ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Λώλης κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back